China a interzis metodele brutale de tratare a dependentei de internet, dupa o serie de evenimente nedorite petrecute in vara in taberele de reabilitare. Atunci, "tratamentul" a dus la moartea unui adolescent, informeaza AFP. O reglementare in acest sens, publicata pe site-ul ministerului chinez al Sanatatii, arata ca metodele de tratare trebuie sa fie "masurate", "deoarece conceptul de dependenta de internet nu a fost complet definit".

Parintii si profesorii trebuie sa analizeze cauzele si sa nu-i condamne in mod arbitrar, sa-i loveasca sau sa-i insulte pe tineri", se arata in text. In luna august, un adolescent de 15 ani a fost ucis in bataie, intr-un sanatoriu din sudul Chinei, pentru a se vindeca de dependenta de on-line. Tragedia a declansat un adevarat scandal.

China a promovat, in ultima perioada, o campanie de intensificare a combaterii "pandemiei dependentei de internet". In iulie, Ministerul chinez al Sanatatii a interzis formal utilizarea terapiei prin electrosocuri in astfel de cazuri.

Potrivit unui studiu realizat anul trecut, peste 10 milioane din cei 100 de milioane de adolescenti chinezi sufera de dependenta de internet. In acest moment, in China exista cel putin 400 de centre de reabilitare, unde specialistii incearca sa indeparteze tentatia tinerilor de a se apropia de calculator. Pana la 60% dintre internautii chinezi nu au atins varsta adulta.