Comisia Europeana are obiectii in legatura cu propusa tranzactie prin care Oracle cumpara Sun Microsystems pentru 7,4 miliarde dolari, considerand ca piata bazelor de date va fi afectata, scrie AFP. Oracle spune ca CE nu intelege bine situtia de pe o piata in care exista opt companii concurente si va incerca sa convinga autoritatile europene ca nu exista niciun pericol.

Sun spune ca CE a trimis o scrisoare de obiectie la propusa tranzactie prin care compania va fi cumparata de Oracle. Autoritatile europene din domeniul concurentei spun ca produsul open-source pentru baze de date al Sun, MySQL combinat cu produsele Oracle pentru baze de date destinate companiilor ar putea avea efect negativ asupra concurentei pe piata.

Totusi, Oracle spune ca CE nu a inteles bine situatia si considera ca pe piata bazelor de date exista opt concurenti, printre care si companii foarte mari precum IBM, Microsoft. Oracle spune ca se va lupta sa convinga Comisia de faptul ca pe piata bazelor de date concurenta este intensa si nu va fi afectata de unirea cu Sun. In plus, Oracle spune ca produsele sale pentru baze de date sunt diferite fata de cele ale Sun.

Sun a anuntat recent ca in urmatoarele 12 luni va renunte la 3.000 de angajati din cauza amanarilor incheierii afacerii cu Oracle.