La trei saptamani de la lansarea noului sistem de operare Windows 7, un angajat al Microsoft face valuri pe internet cu o declaratie in care spune ca sistemul de operare a fost creat cu gandul de a avea aspect de "Mac OS" si simplitatea sistemului de operare al Apple. Microsoft a dat replica, sustinand ca managerul nu a fost implicat in dezvoltarea Windows 7 si a adaugat ca citatele sunt inexacte si e pacat ca un angajat al companiei a putut spune asa ceva, scrie PC World.

Un manager al Microsoft din Marea Britanie, Simon Aldous, a declarat pentru revista de comert PCR ca oamenii privesc sistemul de operare al Apple cu o satisfactie fantastica, deoarace e usor de utilizat. Managerul a adaugat apoi cuvintele care l-au facut celebru si controversat: "Ceea ce am incercat sa facem cu Windows 7, fie ca e vorba de formatul traditional sau de unul tactil, a fost sa cream un aspect asemanator cu Mac si un feeling similar in ceea ce priveste grafica".

Reporterul de la PCR a pus apoi o intrebare de urmarire la care Aldous nu a simtit nevoia sa faca anumite clarificari necesare: "Deci ati preluat stilul platformei Mac si l-ati inserat in fundatiile mai solide ale Vista?" Raspunsul managerului a fost ca Microsoft a preluat tot ce era mai bun la Vista si a tinut cont si de sugestiile clientilor.

Microsoft a dat rapid replica, sustinand ca nu a "imprumutat" stilul Mac, iar Aldous a fost incorect citat. Compania a adaugat totusi ca e trist faptul ca un anagajat al sau face astfel de comentarii, mai ales ca el nu a participat la crearea designului Windows 7, astfel ca opiniile sunt inexacte si nu au la baza informatii corecte.

E foarte posibil ca Aldous sa fi fost citat gresit, dar cert e ca interviul a facut furori. Desi cota de piata a Mac OS este foarte mica in comparatie cu cea a Windows, sistemul de operare al Apple are multi fani care nu ar trece niciodata la Windows.