Autoritatile elvetiene au chemat Google in instanta pe motiv ca aplicatia Street View care ofera imagini panoramice la nivelul strazii incalca intimitatea trecatorilor ale caror fete nu sunt suficient acoperite. Autoritatile mai spun ca Google filmeaza prea de sus, astfel incat prin Street View se poate vedea in curti si gradini mai mult decat ar vedea un om care merge pe strada. Google e dezamagita de concluziile din Elvetia si sustine ca serviciul e legal.

Comisia Federala de Protectie a Datelor din Elvetia spune ca a cerut in mod repetat sa faca fetele oamenilor si numerele de inmatriculare ale masinilor de nerecunoscut in Street View, dar americanii nu au reactionat. Autoritaile mai spun ca acest lucru e foarte neplacut mai ales cand oamenii apar in imagini langa locuri "sensibile", precum inchisori sau spitale.

Autoritatile spun ca e o problema si cu inaltimea camerei foto montata pe masinile care fac pozele pentru Street View. Elvetienii sustin ca aparatul foto e montat prea sus, astfel ca utilizatorii Street View vad peste unele garduri si ziduri, mult mai mult decat ar vedea un om daca ar trece pe langa ele pe strada.

Google se arata dezamagita de supararea elvetienilor si spune ca a facut tot ce trebuie ca serviciul sa fie perfect legal, iar fetele oamenilor sunt suficieint mascate prin mijloace tehnice, astfel incat nu pot fi recunoscute. Compania spune ca se va lupta cu autoritatile deoarace utilizatorii sunt foarte multumiti de aplicatie.

Google extinde continuu Street View in Europa si face fotografii in multe tari, inclusiv in Romania, urmand ca orase de la noi sa poata fi vizionate din 2010. Google extinde Street View si pe strazile pietonale, nu doar pe cele destinate traficului auto ca pana acum, facand poze de pe un triciclu.

Serviciile pentru Elvetia au fost lansate anul acesta, pentru orasele Berna, Zurich si Lausanne.