Google Labs a lansat aplicatia experimentala Swirl, care afiseaza rezultatele cautarii de imagini in diverse categorii, pentru ca procesul de cautare si explorare a imaginilor pe internet sa fie mai dinamic si mai interesant, a anuntat compania. O cautare dupa termenul Romania in Swirl imparte imaginile gasite pe mai multe categorii: peisaje, harti, drapeluri, stema, iar Swirl functioneaza momentan pentru mai bine de 200.000 de termeni de cautare.

Swirl organizeaza rezultatele cautarii de imagini pe diverse grupuri si sub-grupuri, folosind algoritmi si diverse programe de recunoastere care pot face diferenta intre imagini cu chipuri, cladiri si diverse locuri.

Spre exemplu, o cautare dupa termenul "Romania" afiseaza diverse sub-categorii de imagini: unele cu peisaje din tara, altele cu steagul, stema, diverse harti si chiar si poze de la meciuri de fotbal.

Swirl este in faza experimentala, dar compania a spus ca numarul termenilor inclusi va creste, iar rezultatele cautarii se vor perfectiona.