Hackerul roman care-si spune Unu, cel care in februarie a facut furori atacand site-urile producatorilor de antivirusi Kaspersky si Symantec a revenit si profitand de cateva vulnerabilitati a putut accesa date personale ale clientilor dupa un atac de tip "SQL Injection", noteaza securecomputing.net.au. Symatec a recunoscut existenta atacului dar spune ca datele confidentiale nu au fost puse in perciol, iar vulnerabilitatea va disparea.

Hackerul unu sustine ca a gasit o vulnerabilitate pe care a putut s-o exploateze si sa aiba acces la date confidentiale ale clientilor producatorului Norton Antivirus. Hackerul remarca cu ironie ca e inadmisibil ca o companie care pretinde ca poate oferi protectie contra virusilor nu isi poate proteja propriile baze de date.

Symantec a admis ca exista o vulnerabilitate ce a afectat site-urile sale de suport clienti din Japonia si Coreea de Sud, dar adauga ca produsele companiei pot fi in continuare folosite in siguranta.

Compania adauga ca actualizeaza site-urile atacate, le va aduce in stare de functionare si investigheaza atacul.

Hackerul Unu a facut valva si in februarie, atacand site-urile Kaspersky, Symantec si International Herald Tribune, presa americana acordandu-i mare atentie. La pagina unde au fost publicate print-screen-uri care dovedesc actiunile lui Unu apar comentarii de felicitare: "bine ai revenit", sau "ai pus Romania pe harta!".