Secvente de la intanirea presedintelui Brejnev cu cosmonautii, meciuri de hochei ale nationalei URSS-ului, parade militare comuniste, celebrele desene animate "nu zaiat nu pagadi", sunt cateva din lucrurile incluse pe un site cu continut video dedicat nostalgicilor fostei URSS. Site-ul CCCP Tv s-a lansat luna aceasta si are ca tinta milioane de utilizatori de internet care vor sa vada emisiuni ce erau la moda de acum cateva decenii. Interesant este ca pana la urma scopul e unul capitalist, atragerea de publicitate pe site, scrie AFP.

Site-ul are sase rubrici principale: Emisiuni, Persoane, Cultura, Sport, Umor si Pentru copii si contine mai ales secevente din emisiuni populare intre anii '50 si '80. Pot fi vizionate reportaje de la intalnirea lui Brejnev cu comsonautii, secvente din celebrele desene animate cu iepurasul si lupul "nu zaiat, nu pagadi", imagini din meciurile de hochei ale URSS-ului, selectiuni din concertele simfonice sau secvente cu actori apreciati in timpurile sovietice.

Imaginile sunt furnizate de Televiziunea de Stat, iar initiatorii proiectului spun ca site-ul nu serveste unor scopuri politice, ci vrea sa puna la dispozitia doritorilor un continut TV greu de obtinut pe alte cai. Site-ul a pornit pe 7 noiembrie, sarbatoarea nationala a fostei URSS, iar numarul de clipuri a fost marit de atunci continuu.

Pe termen mediu se doreste atragerea de reclame pe site si in planuri figureaza si intermedierea de licitatii pentru colectionarii de obiecte cu teme comuniste.

Ca si in alte tari din Est, in Federatia Rusa exista destule persoane nostalgice fata de perioada comunista, iar site-ul li se adreseaza lor, dar nu numai. Exista alte persoane care, fara a fi nostalgice, doresc sa revada, sau chiar sa vada pentru prima data in viata, ce lucruri erau date la televizor in anii comunismului.

Se estimeaza ca exista un public tinta de cateva milioane pentru site-ul care include intre materiale si bucati care infiereaza obiceiuri capitaliste, cum ar fi jocul la cazinou.