Aproape jumatate din angajatii chestionati admit ca au furat date confidentiale de la locul de munca, iar un sfert spun ca ar face asta imediat ce ar auzi un zvon ca locul de munca le este pus in pericol, arata un studiu efectuat de Cyber-Ark Software si citat de PC World. Datele de identificare ale clientilor si diversele parole sunt informatiile cel mai des "luate" pe stick-uri USB de angajati, mai arata studiul.

Studiul mai arata ca un sfert din cei intrebati ar fura date "sensibile" de la serviciu daca acestea ar fi utile pentru ca o cunostinta sa-si gaseasca un loc de munca. Cercetarea Cyber-Ark mai arata ca 26% din cei chestionati ar lua date confidentiale dupa ce ar afla ca sunt concediati, iar 24% ar fura astfel de date in cazul in care ar auzi un zvon cum ca e posibil sa fie concediati.

Dintre cei care au spus ca sunt dispusi sa fure date sensibile, aproape 30% au admis ca le vor folosi pentru a negocia in vederea obtinerii unei noii functii.

Realizatorii studiului spun ca, desi cei care fura date confidentiale nu au nicio scuza, companiile sunt responsabile pentru protectia datelor "sensibile" si trebuie sa-si imbunatateasca modul in care monitorizeaza aceste informatii.