Moartea lui Michael Jackson a plasat numele artistului in topul celor mai cautati termeni pe motorul de cautare Yahoo! in 2009, punand capat suprematiei detinute patru ani la rand de Britney Spears, arata clasamentul publicat marti de Yahoo!, informeaza Reuters. Numele artistului este pe primul loc si in primul top al celor mai cautati termeni pe Bing si pe locul secund in topul cautarilor in crestere pe Google, asteptata sa publice lista cu cei mai cautati termeni din acest an, in aceasta luna, potrivit AP.

"Pana la anuntul mortii lui Michael Jackson, in luna iunie din acest an, ziua intrarii in functie a presedintelui Barack Obama atrasese cel mai mult trafic. Cand s-a anuntat moartea lui Michael Jackson, traficul pe aceasta tema a fost coplesitor", a precizat Vera Chan, web trend analist in cadrul Yahoo Inc.

Moartea sa a avut toate elementele de intriga si tragedie. A fost brusca, socanta (...). Ulterior a inceput sa se vorbeasca de un caz de omucidere si este in curs o investigatie. Moartea sa este inca un caz neclar, potrivit lui Chan.

Filmul Twilight s-a clasat pe locul doi in topul cautarilor Yahoo! in 2009, urmat de World Wrestling Entertainment (WWE). Britney Spears s-a clasat abia pe locul cinci, in timp ce Barack Obama nu se mai afla in topul primilor 10 cei mai cautati termeni in 2009.

Top 3 cei mai cautati termeni pe Yahoo! in 2009

  1. Michael Jackson
  2. Twilight
  3. WWE

Michael Jackson se afla pe primul loc in topul cautarilor pe 2009 si in topul primului astfel de clasament al Bing, motorul de cautare lansat in iunie de Microsoft, top care include potrivit Search Engine Land si cautarile facute pe Live Search in prima jumatate din acest an.

Top 3 cei mai cautati termeni pe Bing in 2009

  1. Michael Jackson
  2. Twitter
  3. Swine Flu (Gripa porcina)

Cat priveste liderul de piata Google, compania nu si-a facut inca publica lista cu cei mai cautati termeni la nivel mondial in 2009, lucru asteptat insa in aceasta luna potrivit AP. Statisticile prezentate de companie arata insa ca Michael Jackson se afla pe locul doi in topul cautarilor cu cele mai mari cresteri in 2009.

Top 3 termeni cautati cu cele mai mari cresteri pe Google in 2009

  1. Twitter
  2. Michael Jackson
  3. Facebook login

In ceea ce piveste cautarile din Romania pe motorul de cautare Google, statisticile companiei arata ca romanii sunt interesati de "jocuri", "youtube" si "yahoo".

Top 3 cei mai cautati termeni pe Google din Romania in 2009

  1. Jocuri
  2. Youtube
  3. Yahoo