Microsoft spune ca update-urile remise recent pentru utilizatorii Windows nu sunt de vina pentru problemele intampinate de unii dintre ei, care se plang ca dupa ce se autentifica le apare un ecran negru pe computer, scrie Reuters. Recent, o companie britanica producatoare de programe antivirus - Prevx - a spus ca milioane de utilizatori Windows s-au confruntat cu acest ecran negru si totul e din vina ultimelor update-uri publicate de Microsoft. Compania Prevx si-a cerut scuze si a admis ca informatiile publicate nu erau caracterizate de acuratete.

Producatorul britanic de programe antivirus Prevx anuntase recent ca din cauza ultimelor update-uri emise de Microsoft, milioane de utilziatori de XP, Vista si Windows 7 se confrunta cu acest ecran negru, supranumit "The Black Screen of Death" care le apare dupa ce trec de pagina unde selecteaza conturile de utilizator. Acestia nu mai pot introduce nicio comanda, fiind nevoiti sa reporneasca PC-ul.

Totusi, firma britanica a schimbat dupa ceva timp termenii in care prezenta problema, relateaza Computerworld. Astfel, daca la inceput Prevx sustinea ca problema poate aparea la milioane de utilizatori Windows, apoi a modificat spunand ca apare ocazional si se manifesta diferit. Prevx spunea ca totul a pornit de la modificarile in registrii survenite dupa instalarea unor patch-uri din iulie dar si dupa cele aparute in ultima decada din noiembrie.

Microsoft spune ca a investigat problema, iar concluzia este ca nu exista vreo legatura intre update-uri si cazurile in care utilizatorii au vazut asa-numitul "ecran negru al mortii".

Compania Prevx, confruntata cu concluziile investigatiei Microsoft, a fost nevoita sa-si ceara scuze si sa admita ca informatiilor publicate le lipsea acuratetea.