Oracle estimeaza ca in ianuarie va primi aprobarea Comisiei Europene pentru a putea prelua Sun Microsystems cu 7,4 miliarde dolari, scrie AFP. In ultimele luni CE s-a aratat reticenta in ceea ce priveste afacerea, exprimandu-si ingrijorarea ca preluarea ar putea afecta concurenta pe piata bazelor de date.

Comisia trebuie sa aprobe fuziunea celor doua companii, deoarace chiar daca ambele sunt americane, ele au activitati consistente si in Europa. Desi autoritatile americane din domeniul concurentei au aprobat tranzactia propusa, Comisia spune ca piata europeana este diferita si trebue facute noi concesii pentru ca firmele concurente sa nu fie afectate.

CE a trimis in noiembrie o scrisoare de avertizare celor doua companii si a deschis o ancheta aprofundata privind impactul tranzactiei asupra pietei bazelor de date. Europenii spun ca scrisoarea de avertizare nu anticipeaza in niciun fel rezultatul anchetei, ci incearca sa ofere solutii pentru capitolele unde concurenta ar putea fi afectata.

Totusi, saptamana trecuta reprezentantii Comisiei au spus ca discutiile cu Oracle merg bine si ca e de asteptat ca rezultatul final sa fie unul pozitiv.

Oracle a raportat vineri si rezultatele pentru al doilea trimestru al anului fiscal, profit in crestere cu 12% si venituri mai mari cu patru procente.