Cititorul de carti electronice Kindle a fost cel mai achizitionat cadou de Sarbatori pe plan mondial, a anuntat Amazon.com intr-un comunicat, compania precizand de asemenea ca, pentru prima data, in ziua de Craciun, s-au vandut mai multe carti in format digital decat carti tiparite.

Conform datelor Amazon.com, cea mai buna zi pentru cumparaturi a fost 14 decembrie, cand s-au inregistrat peste 9,5 milioane de comenzi pentru Kindle in intreaga lume, un record de 110 articole per secunda.

„Suntem recunoscatori clientilor nostri pentru ca au facut din Kindle cel mai daruit produs din intreaga noastra istorie”, a spus fondatorul si CEO al Amazon, Jeff Bezos.

Dupa Kindle, dispozitivele electronice cele mai vandute intre 15 noiembrie si 19 decembrie au fost iPod Touch de 8GB si GPS-ul Garmin Nuvi 260W.

Kindle a devenit rapid cel mai popular cititori de carti din lume, fiind lansat in acest an pe plan mondial, de retailer-ul online Amazon. Din 19 octombrie, Kindle poate fi comandat in 100 de tari, la un pret de 279 dolari. Reprezentantii Amazon.com au confirmat pentru Hotnews.ro ca si Romania este pe lista. Utilizatorii vor putea achizitiona pentru a citi carti dintr-o "biblioteca" digitala de peste 390.000 de volume in limba engleza. Sunt disponibile si reviste plus ziare cunoscute pe plan mondial. Kindle are ecran de sase inchi, cantareste 280 g, se incarca in patru ore si poate stoca 1.500 de carti.