Apple va prezenta pe 26 sau 27 ianuarie cel mai asteptat gadget al momentului, Tablet PC-ul, iar din luna martie acesta va fi in magazine, scrie The Wall Street Journal, citand surse apropiate proiectului. WSJ mai scrie ca dispozitivul va avea un ecran de 10 - 11 inchi, iar parerea generala in piata este ca pretul va fi in jurul a 1.000 de dolari. Se vorbeste de un an despre aceasta lansare care pentru Apple ar putea fi cea mai importanta de la iPhone incoace. Compania nu a confirmat insa nimic din ce se zvoneste pe piata.

Tablet PC-ul a fost descris ca un "dispopzitiv ideal pentru distractie", fiind plasat intre iPod Touch si un mini-laptop. Pe ecranul tactil de 10 - 11 inchi pot fi urmarite emsiuni TV si filme, navigarea pe internet va fi o experienta placuta, iar gadget-ul poate fi folosit si de fanii jocurilor video.

WSJ mai scrie ca tablet PC-ul ar putea fi lansat comercial in martie, insa adauga ca planurile nu au fost finalizate, astfel ca pot suferi schimbari. In piata, opinia generala este ca terminalul va costa cam 1.000 de dolari, iar denumirile vehiculate sunt "iSlate" " "iPad" sau "iTablet", asemanatoare cu produsele consacrate ale companiei.

Diverse surse au scris ca tablet PC-ul va fi anuntat in ultima decada a acestei luni in San Francisco, unde Apple a rezervat deja spatiu pentru eveniment, insa data nu este sigura, unii scriind de 26, iar altii de 27 ianuarie.

Segmentul tablet PC, cu dispozitive plasate intre smartphone si netbook devine extrem de interesant si promite sa creasca masiv. Luni, producatorul de procesoare Freescale a prezentat planurile de lansare a unui tablet PC care sa coste 200 de dolari in momentul in care va ajunge pe piata anul acesta. Se pare ca tablet PC-ul va avea ecran de 7 inchi, spatiu de stocare 64 GB, procesor de 1GHz, conectivitate Wi Fi, GPS incorporat si greutate de sub 400 g.