Steve Ballmer, seful Microsoft, ar putea anunta miercuri in discursul de la targul de tehnologie CES din Las Vegas lansarea unui tablet PC, cu trei saptamani inainte ca Apple sa prezinte un gadget similar ca idee, scrie The New York Times, citand surse nespecificate. Se pare ca tablet PC-ul Microsoft va fi construit de HP, dar niciuna dintre companii nu a confirmat zvonurile.

Sursele spun ca gadgetul multimedia va dispune de functii multitouch si va putea fi folosit si pe post de e-reader. Se pare ca tablet PC-ul va fi lansat la jumatatea anului pe o piata care devine tot mai aglomerata.

Microsoft e constransa sa lanseze un dispozitiv cat mai performant deoarece concurenta e extrem de stransa, mai ales ca si Apple va lansa un tablet PC despre care s-a vorbit foarte mult. Tablet PC-ul cu ecran tactil de 10 - 11 inch e prezentat ca foarte bun pentru a naviga pe net, a viziona filme si a juca diverse jocuri video, cu o calitate extrem de buna a imaginii. Zvonurile spun ca Apple va prezenta tablet PC-ul pe 26 ianuarie si il va comercializa din martie.

Tot mai multe companii intra in segmentul tablet PC plasat intre smartphone-uri si mini-laptop-uri. Totutsi, daca despre terminalul Apple se zvoneste ca va costa in jur de 1.000 de dolari, alte companii promit preturi mult mai mici, Freescale anuntand spre exemplu ca va putea scoate un tablet PC la 200 de dolari.