Steve Ballmer, CEO al Microsoft, a prezentat la targul de tehnologie CES din Las Vegas trei tablet PC-uri, insa doar despre unul a dat detalii, cel produs de HP care va fi lansat mai tarziu anul acesta. El ruleaza Windows 7 si poate fi folosit si pe post de cititor de carti electronice, dar si pentru a naviga pe web, scrie Reuters. Presa internationala de specialitate este un pic dezamagita de foarte putinele detalii oferite, iar multi sunt sceptici ca tablet PC-ul HP e atat de performant incat sa faca valuri in piata.

"Sunt mai puternice decat telefoanele, dar aproape la fel de puternice ca PC-urile. Sunt ideale pentru citit si navigat pe internet si poti practic lua oriunde distractia cu tine", a spus Steve Ballmer, CEO al Microsoft, referindu-se la tablet PC-uri, subiect fierbinte in tehnologie.

Inainte de inceperea prezentarii sale a fost o pana de curent, in timpul prezentarii au fost mici probleme tehnice, insa Ballmer a aratat trei tablet PC-uri, insa doar despre unul a dat detalii, cel care va fi produs de HP si lansat probabil dupa jumatatea anului. Ballmer a facut o demosntratie foarte scurta, ruland softul Amazon Kindle pentru PC-uri in ideea de a arata ca gadget-ul e un foarte bun e-reader. Ballmer a mai demonstrat ca tablet PC-ul dispune de un accelerometru incorporat, putand fi folosit in mod "portret", la cititul cartilor, dar si in mod "landscape", daca urmaresti filme.

El a mai precizat ca tablet-ul va folosi Windows 7, dar nu a dat detalii despre specificatii tehnice, pret sau data lansarii. PC World spune ca din ce se vede, gadget-ul are ecran multitouch de circa 10 inchi, insa jurnalistii revistei se arata dezamagiti de faptul ca s-au oferit atat de putine detalii si sunt neimpresionati de un gadget despre care se stie deocamdata atat de putin.

Financial Times noteaza ca tablet PC-ul aratat de Ballmer arata "ca un iPhone mai mare", iar demonstratia sefului Microsoft dovedeste ca gigantul software nu are in pln un produs care sa rivalizeze cu Apple. Cotidianul noteaza ca nu s-a facut nicio referire la asa - numitul proiect "Courier" ce se referea la dezvoltarea unui tablet PC cu doua ecrane care sa fie vandut sub brandul Microsoft.

Analisti citati de Reuters spun ca terminalul celor de la HP nu aduce elemente revolutionare, ci vine in completarea altor PC-uri tuoch-screen existente pe piata. HP a anuntat noi PC-uri cu ecran tactil si netbook-uri, semn ca se concentreaza pe aceasta tehnologie, dar parerea multora e ca tablet-ul nu e mult diferit de dispozitivele cu ecran tactil lansate deja de HP.

Analistii intrebati de Reuters spun insa ca trebuie asteptata intai prezentarea tablet PC-ului Apple inainte de a da verdicte, stiuta fiind capacitatea companiei condusa de Steve Jobs in a atrage fanii noilor tehnologii.

HP a prezentat un foarte scurt teaser cu tablet PC-ul: