Apple a invitat jurnalistii la un eveniment de presa pe 27 ianuarie la San Francisco, conferinta la care este asteptata lansarea tablet PC-ului despre care s-a vorbit atat in ultimul an. Ca de obicei, Apple a fost misterioasa si nu a dat detalii in invitatie, multumindu-se sa spuna ca va prezenta "cea mai recenta creatie a companiei", scriu agentiile de presa AFP si Reuters.

Evenimentul se va tine pe 27 ianuarie ora locala 10, in San Francisco, in acelasi loc unde in toamna au fost prezentate noi versiuni de iPod, iar Steve Jobs a revenit dupa luni de absenta din cauza problemelor de sanatate.

Industria IT asteapta ca Apple sa dezvaluie tablet PC-ul la acest eveniment, gadget despre care s-a scris si s-a speculat masiv in ultimele luni, dar compania nu a confirmat absolut nimic.

Au fost multe teorii despre tablet PC, dispozitiv ce va fi plasat intre smartphone si netbook si ar putea avea ecran de 10 - 11 inchi. Unii spun ca va exista si o versiune cu ecran de 7 inchi, iar informatii neoficiale spun ca pretul va fi de circa 1.000 dolari.

Reuters noteaza ca pana acum segmentul tablet PC nu a atras prea multi cumparatori, astfel ca produsul Apple va trebui sa fie foarte convingator pentru a schimba perceptia consumatorilor. Pe de alta parte, la targul de tehnologie CES din Las Vegas peste 10 producatori au venit cu tablet PC-uri, semn ca segmentul e in pragul unei revolutii, iar Apple va avea concurenta serioasa.