Dupa multe luni de incertitudini si discutii, autoritatile UE din domeniul concurentei au aprobat tranzactia prin care Oracle preia pentru 7,4 miliarde dolari Sun Microsystems, scrie AFP. Cele doua companii s-au inteles in aprilie 2009 asupra tranzactiei, insa autoritatile europene din domeniul concurentei au fost reticente, sustinand ca Oracle trebuia sa faca o serie de concesii pentru ca piata bazelor de date sa nu fie afectata.

CE a aprobat joi tranzactia, declarand ca nu va avea niciun impact negativ asupra pietei bazelor de date. CE a trimis in noiembrie o scrisoare de avertizare celor doua companii si a deschis o ancheta aprofundata privind impactul tranzactiei asupra pietei bazelor de date. Era absolut necesar ca CE sa aprobe fuziunea celor doua companii, deoarace chiar daca ambele sunt americane, ele au activitati consistente si in Europa.

Oracle spusese anul trecut ca CE nu intelege situatia de pe piata bazelor de date unde exista opt concurenti puternici si nu se punea problema ca fuziunea sa aiba efecte negative, cum ar fi cresterea preturilor.