Microsoft a remis joi un buletin de securitate pentru a raspunde vulnerabilitatilor Internet Explorer de care au profitat si hackerii care au atacat recent Google, a anuntat compania. Toti utilizatorii care folosesc versiuni ale sistemului de operare Windows si browser-ul Internet Explorer trebuie sa aplice acest update cat mai curand posibil, spune Microsoft. Autoritatile din mai multe tari europene, precum Germania si Franta, au recomandat utilizatorilor sa foloseasca alt browser pentru a nu fi expusi.

Microsoft spune ca dupa ce utilizatorii vor aplica update-ul vor fi protejati impotriva acestor atacuri despre care s-a discutat atat de mult in ultima vreme. Pentru utilizatorii care folosesc update-uri automate, acest update se va aplica automat imediat ce va fi lansat, mai precizeaza compania.

Microsoft a admis saptamana trecuta ca o vulnerabilitate a browser-ului Internet Explorer a fost exploatata de cei care au desfasurat amplul atac informatic asupra Google. Ca urmare, autoritatile franceze si germane sfatuiesc utilizatorii sa fie prudenti si sa foloseasca alt browser pentru a nu fi in pericol.

Microsoft spunea ca avertizarile sunt mult prea radicale deoarece pericolul pentru publicul larg este foarte redus, insa e posibil ca toata povestea sa fi afectat imaginea companiei.

Mai multe informatii despre buletinul de securitate se pot gasi pe blogul Microsoft Security Response Center.