Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator mondial de PC-uri ofera de luni acces la un serviciu de muzica digitala dezvoltat si administrat de compania britanica Omnifone, gratie unui soft preinstalat pe 16 modele de computere HP, vandute in 10 tari europene, informeaza PC World. De cealalta parte, Acer, al doilea mare producator mondial de PC-uri, intentioneaza sa-si prezinte la sfarsitul lunii iunie, primul sau cititor de carti in format electronic (e-reader), care va fi disponibil in cinci tari din Europa, scrie Bloomberg.

Serviciul de muzica digitala al Omnifone va fi disponibil in Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Spania, Suedia, Elvetia, Olanda, Belgia si Austria si ofera acces la peste 6,5 milioane de piese muzicale.

Reuters noteaza ca HP ofera un serviciu similar in Statele Unite ale Americii in parteneriat cu compania RealNetworks.

"Fiind cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, HP are sansa uriasa de a crea un concurent viabil pentru iTunes", sustine directorul executiv al Omnifone, Rob Lewis.

Utilizatorii pot incerca in mod gratuit serviciul timp de 14 zile, dupa care va fi nevoie de plata unui abonament de circa 10 euro pe luna (14,13 dolari) fiind permisa descarcarea si pastrarea a maxim 10 melodii pe luna.

Acer: Magazin online de aplicatii, un e-Reader, un netbook cu sistem de opearare Chrome si, posibil, propriul tablet PC

Pe de alta parte, Acer, al doilea mare producator mondial de PC-uri, intentioneaza sa lanseze la sfarsitul lunii iunie primul sau cititor de carti electronice (e-Reader), ce va avea un ecran monocrom de 6 inch si va fi vandut initial in maxim cinci tari europene, potrivit Bloomberg.

Declaratia a fost facuta in cadrul unui interviu acordat saptamana trecuta de Jim Wong, presedintele diviziei de produse IT in cadrul Acer. Prin aceasta lansare, Acer ar intra in competitie directa cu alti mari producatori de e-reaere precum Amazon, Barnes & Noble si Sony Corp.

Jim Wong a mai anuntat ca Acer intentioneaza sa lanseze un magazin online de aplicatii software compatibile atat cu platforma Android a Google cat si cu sistemele de operare Windows si Windows Mobile ale Microsoft. Aplicatiile soft vor avea un pret foarte mic sau vor fi gratuite, a mai spus Wong, care nu a dorit sa dea detalii precise legate de pret sau dezvoltatori.

Nu in cele din urma, Wong a mai precizat ca Acer intentioneaza sa lanseze primul sau netbook pe care sa ruleze sistemul de operare Chrome al Google in trimestrul trei din acest an, precum si un tablet PC, pentru aceasta, insa, Acer asteptand, mai intai, lansarea tabletei Apple din aceasta saptamana.