Serviciul Google Earth al gigantului american al internetului ofera un nou serviciu: posibilitatea de a plonja in abisurile marine, precum Jacques-Yves Cousteau, sau de a observa ruinele oraselor europene bombardate in cursul celui de-al doilea Razboi Mondial, relateaza AFP.

"Imaginile istorice ale razboiului ofera o perspectiva unica asupra evenimentelor din trecut, gratie tehnologiei din prezent", a explicat Laura Scott, de la Google Europe, intr-un mesaj postat pe unul dintre blogurile Google.

"Speram ca imaginile din cel de-al Doilea Razboi Mondial ne vor permite tuturor sa intelegem istoria intr-o maniera noua, astfel incat sa cunoastem care este impactul adevarat al razboiului", adauga ea.

Atlasul cuprinde imagini facute in 1943 in 35 de orase europene, precum si din Varsovia, in 1935 si 1945. Internautii pot astfel compara aspectul acestor orase din perioada razboiului si cea din prezent.

In plus, utilizatorii pot efectua o calatorie pe fundul oceanelor, comentata de celebrul oceanograf al National Geographic, Sylvia Earle.

"Oricine poate deveni Jacques-Yves Cousteau", a declarat Jenifer Austin Foulkes, unul dintre responsabilii acestui nou produs Google.