Un analist Credit Suisse care s-a intalnit cu directori ai Apple a declarat pentru The Wall Street Journal ca pretul iPad ar putea sa scada daca vanzarile vor fi slabe. Pe de alta parte, un studiu al unui magazin online arata ca oamenii sunt tot mai putin interesati de iPad cu cat afla mai multe amanunte. PC World noteaza ca daca Apple ar vrea sa scada pretul ar trebui sa faca asta cat mai repede, fiindca si-ar atrage mai multi clienti si nici nu i-ar supara pe cei care-si cumpara tablet-ul la pretul initial, mai mare.

Apple iPad, prezentat ca gadget-ul anului si lansat in 27 ianuarie, pare sa devina neinteresant pentru un numar tot mai mare de clienti pe fondul criticilor legate de faptul ca nu exista camera foto/video, nici multitasking si ca pur si simplu e un iPod Touch mai mare.

Totusi, in SUA Apple iPad costa de la 499 dolari (in versiunea de 16 GB, fara 3G), pret mult sub cel estimat de cele mai optimiste voci din piata care indicau un pret de peste 700 dolari.

Mai nou, un zvon indica faptul ca Apple e dispusa la noi reduceri de pret pentru iPad daca dupa primele luni de vanzari cifrele sunt sub obiective. PC World noteaza ca daca e sa reduca pretul, Apple ar trebui sa aplice masura cat de repede posibil fiindca ar atrage clienti care acum nu sunt inca decisi sa isi ia iPad iar in plus ar evita situatia nefericita in care primii oameni care isi iau iPad la pretul intial, mai mare, ar fi apoi dezamagiti ca altii pot lua gadget-ul la un pret mai mic.

In plus, un studiu facut recent de magazinul online Retrevo arata ca oamenii, cu cat afla mai multe despre iPad sunt tot mai putin interesati de el. Sigur ca studiul este putin reprezentativ, insa multi oameni din piata s-au aratat putin entuziasmati de tablet PC si exista un curent de opinie dominat de dezamagire privind mult asteptatul iPad.

Peste o luna incep vanzarile iPad in SUA si apoi cifrele vor vorbi. Ar fi gresit sa cantam prohodul unui produs care nici macar nu s-a lansat, iar atractia pe care Apple o exercita asupra clientilor nu trebuie subestimata.