Google vrea sa concureze in mod serios cu Facebook si a lansat o retea de socializare numita Buzz, retea implementata in Gmail. Buzz permite utilizatorilor sa agrege mai multe servicii si sa faca in timp real schimb de mesaje, poze sau clipuri video. Google spune ca printre avantajele Buzz se numara faptul ca are la baza Gmail, e usor de folosit si are si versiune pentru telefonul mobil cu diverse servicii interesante atasate.

Utilizatorii pot sa-si actualizeze statusul fie in mod public, fie privat si pot pune la comun continut de pe site-uri precum Twitter, Flickr sau YouTube. Mesajele sunt scoase in evidenta cu simbolul Buzz atasat si apar direct in Inbox-ul de Gmail al utilizatorului. Update-urile pe care utilizatorul alege sa le faca publice se vor gasi si la rezultatele motorului de cautare.

Exista caracteristici de la Twitter, utilizatorii putand urmari ce mesaje pun prietenii din lista, dar si caracteristici de la Facbook si anume posibilitatea de a spune daca iti place sau nu continutul postat de o persoana. (Like/Dislike)

Serviciul Buzz va dispune si de o varianta pentru telefoanele mobile cu sistemul de operare Android al Google, iar pe unele dintre ele utilizatorii vor putea dicta mesajele prin care isi actualizeaza statusul. In plus, utilizatorii pot atasa postarilor o "eticheta" cu coordonatele geografice ale locului de unde sunt trimise. Pe telefonul mobil in aplicatia Google Maps postarile apar pe harta, astfel ca un utilizator poate vedea cele mai recente update-uri facute de Buzz in zona unde se afla.

Deocamdata butonul de Buzz este prezent pe cateva procente din cele 175 de milioane de conturi Gmail, dar intr-o saptamana toti utilizatorii ar putea beneficia de acest buton.