VIDEO: Proiect Google pe piata americana: Retele broadband care sa permita viteze de acces la internet de 100 de ori mai mari decat au cei mai multi americani
"Obiectivul nostru este sa experimentam noi modalitati care sa permita accesul la internet mai bun si mai rapid pentru toti", se arata in anuntul Google.
Printre obiective, Google a enumerat si intentia de a imparti reteaua cu alti furnizori de internet pentru ca utilizatorii sa aiba mai multe optiuni. Autoritatile locale sunt rugate sa-si exprime opiniile fata de acest proiect pana pe 26 martie, Google precizand ca va anunta comunitatile carora li se va adresa acest proiect, mai spre sfarsitul acestui an.
AFP noteaza ca atat presedintele Barack Obama cat si Comisia Federala pentru Comunicatii (FCC) au promis sa faca internetul de mare viteza accesibil la nivelul intregii populatii in Statele Unite ale Americii. Potrivit unui studiu prezentat anul trecut de compania de cercetare Strategy Analytics, Statele Unie ale Americii ocupa locul 20 din 58 de tari in ceea ce priveste gradul de penetrare a serviciilor de internet broadband.
Prezentarea noului proiect Google:

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
:))
Ca sa fie pe intelesul tuturora: netul nostru merge mult mai bine ca in multe alte tari la care voi visati!
mai bine in america cu net mai incet decat printre tigani cu net de mare viteza ;)
Mai avem noi pana ajungem acolo. Nu stam rau, dar sa ne batem cu pumnul in piept ca suntem pe locul 1, este cam mult.
Adrian
search, mail, video, documente, mesagerie instant, telefonie mobila etc si acum conexiuni la internet. sper ca atunci cand motto-ul "do no evil" va deveni irelevant sa nu fie prea tarziu.
din china nu s-au retras, nu? :)
Bine zicea Bill Gates mai demult ca pozitia de leader pe piata de software a Microsoft e amenintata de o firma a carei manager vine imbracat in pantaloni scurti la servici :).
Intrebarea e doar ce preferi? Apple? Microsoft? Google?
intrebarea e altaȘ va putea google sa ie foarte buna pe atatea domenii?
stii zicala aia (americana): jack of all trades and master of none ...
Un byte e din 8 biti,asa ca viteza reala se imparte la 8:
1 Gbps=125 MBps,
dupa care se scade cam 40% pierderi pe retea si se ajunge pe la 60 MBps ceea ce e f mult oricum
Eu am cam 4-5 MBps pe RDS viteza maxima acuma
Unitatea standard de măsură pentru bandwidth este bps (bits per second) cu multiplii săi (Kbps, Mbps, Gbps, Tbps - kilo, mega, giga, tera). De notat faptul că 1Kbps = 1.024bps, 1Mbps = 1.024Kbps = 1.048.576bps, 1Gbps = 1.024Mbps = 1.073.741.824bps.
O altă unitate este Byte-ul (KB, MB, GB, TB - cu B mare). Aceasta este mai aproape de înțelegerea noastră, dar nu este unitatea de măsură standard pentru bandwidth. Traficul se măsoară în bytes, nu în biți. De ex: "Luna aceasta am realizat un trafic total de 12,3GB."
În ceea ce privește pierderile pe care le pomenești tu... Există o mărime maximă a unui pachet transmis printr-un mediu clasic (ethernet să zicem). Acest pachet conține un header (MAC-ul sursă, MAC-ul destinație, etc.) care are în mod normal 38 de bytes. Imediat după header urmează pachetul în sine, denumit payload (încărcătură). Mărimea maximă pe care o poate avea acest payload este denumită MTU (Maximum Transmission Unit). Ethernet este un protocol low-level (network level). În cele mai multe cazuri, tu folosești protocolul numit TCP
(Transmission Control Protocol) care face parte din clasa IP (Internet Protocol). Pachetul ethernet conține un payload (date utile). Acele date utile folosesc un format, în cazul de față protocolul IP. Acest protocol are și el header-ul său, în mărime tipică de 20 de bytes. Acest header conține, printre altele, IP-ul sursă și IP-ul destinație. Întrucât este transportat ca payload al protocolului ethernet (în cazul de față), acesta se numește IP over Ethernet. Pachetul mai conține și un payload, imediat după header. Știind că întreg pachetul IP poate fi de 1500 de bytes, rezultă că payload-ul maxim al pachetului IP poate fi de 1480 bytes. În acești 1480 bytes intră headerul TCP care adaugă portul sursă și portul destinație pentru a-ți permite să folosești mai multe servicii simultan. Din acest motiv poți deschide două pagini de pe același site în același timp.
[va urma]
O conexiune TCP este determinată de o pereche IP sursă-destinație și o pereche port sursă-destinație. Headerul TCP are tipic 20 de bytes, rezultând un maxim de 1460 bytes ca date utile ale pachetului. Așadar, din 38+1500 bytes, utili sunt doar 1460. Rezultă o pierdere de 78 bytes din 1538, adică doar 5%, nu 40% cum ai spus tu. Asta cel puțin teoretic, pentru că TCP are grijă ca pachetele să ajungă cu datele nealterate (integre) și mai ales, în aceeași ordine în care au plecat. Tot TCP are și metode de corecție (retransmitere a pachetelor) ducând, în cazul unei rețele cu probleme, la pierderi semnificativ mai mari. Pentru că TCP este împachetat în IP, se mai numește și TCP over IP, sau TCP/IP. Denumirea completă în acest exemplu este TCP/IP/ETH. Iar pagina de web pe care o citești folosește un protocol superior HTTP care se bazează pe TCP. Așadar, HTTP/TCP/IP/ETH :D Și cum și HTTP are un header.... alte pierderi, altă distracție :D Cred că cine a inventat internetul l-a inventat ca să transporte pierderi :D :D :D Glumesc... Aceste pierderi se numesc Overhead. Am găsit un link foarte bine documentat asupra overhead-ului: http://sd.wareonearth.com/~phil/net/overhead/
O zi bună,
Adrian
Adrian
Așadar, 1Gbps = 1.000 Mbps = 1.000.000kbps = 1.000.000.000 bps (bits per second).
1GB = 1.024MB = 1.048.576kB = 1.073.741.824Bytes
Mulțumesc pentru înțelegere,
Adrian
Dincolo de avantajele oferite de serviciile iefine sau "gratuite", ar trebui sa fim constienti de faptul ca incet, incet, devenim niste robotei controlati prin publicitate.
Metodele de manipulare in marketing au devenit din ce in ce mai subtile iar deciziile de cumparare ne apartin din ce in ce mai putin. Iar ironia superma e faptul ca ne si bucuram de acest lucru.
wewewe.news.cnet.com/8301-30686_3-10451308-266.html
In State, spre deosebire de Romanica si restul Ioropei se face business serios pe internet, administratiile guvernamentale si locale, educatia, sanatatea, finantele, cultura, comertul, turismul, transporturile, etc. folosesc eficient internetul in interactia cu cetatenii, clientii, pacientii, etc.
Sa fim seriosi, viteza poate fi folosita si la altceva decat downloadat jocuri si filme si citit stiri pe hotnews :)