Google a admis ca a facut doar teste interne inainte de a lansa reteaua de socializare Buzz, fara a face si teste ample cu utilizatori din afara companiei, scrie BBC News. Google a fost criticata masiv pentru faptul ca prin Buzz alti utilizatori puteau vedea cu cine corespondeaza cel mai mult posesorii de conturi Gmail, iar compania a fost nevoita sa modifice setarile de doua ori si sa-si ceara scuze pentru scapari.

Google a spus ca reteaua de socializare Buzz integrata in Gmail a fost testata inainte de lansare doar de cei 20.000 de angajati ai companiei si nu si de un grup mai mare format din prietenii si rudele angajatilor, grup care in general testeaza alte aplicatii ale companiei, inainte ca acestea sa iasa pe piata.

Imediat dupa lansarea Buzz, Google a fost masiv criticata fiindca daca utilizatorul nu dezactiva o setare, altii puteau vedea lista celor cu care corespondeaza cel mai des pe Gmail. Google voia sa dea utilizatorilor Buzz un cerc de prieteni inca de la inceput, pentru a oferi utilizatorilor o experienta cat mai placuta inca de la inceput, dar reactia a fost de respingere.

Google a dezactivat lista automata de prieteni, inlocuind-o cu una in care ii sugereaza utilizatorului pe cine ar putea urmari pe Buzz.

Google a mai efectuat un set de schimbari, facand mai simplu modul in care Buzz poate fi total dezactivat, iar reprezentantii companiei iau in calcul si lansarea unei versiuni de Buzz independenta de Gmail, insa nimic nu a fost decis.