VIDEO Afacerile Microsoft Romania au scazut cu peste 10% in prima jumatate a anului fiscal, insa vanzarile bune de Windows 7 ar putea intoarce lucrurile
Anul fiscal 2008 - 2009 a fost primul din istoria filialei romanesti a Microsoft in care afacerile au scazut (-12%). Fiindca lunile iulie, august si septembrie 2008 au fost foarte bune, diferenta fata de rezultatele din lunile similare ale anului trecut a fost mare, iar primul semestru fiscal s-a incheiat pe minus. Decembrie a fost totusi prima luna in care afacerile au crescut, iar estimarea arata ca anul fiscal curent ar putea fi incheiat in crestere, desi e greu de crezut ca aceasta ar putea fi de doua cifre, spune Tatomir. Pe regiune cresterea Microsoft ar trebui sa fie moderata, de 1-2%, dar angajamentul filialei de la Bucuresti este sa aiba un procent superior.
El a spus pentru HotNews.ro ca sistemul Windows 7 lansat in octombrie a fost extrem de bine primit si se vinde in cateva zeci de mii de exemplare lunar. "Cred ca obiectivul de a avea 18-19% cota de piata cu Windows 7 la finalul anului fiscal este sustinut de vanzarile actuale", spune Tatomir.
Biroul de reprezentanta al Microsoft Romania si-a schimbat sediul, cei 120 de angajati fiind mutati din Piata Victoriei, intr-una din cele doua cladiri de birouri din Piata Presei. Pana in 2014 in aceea cladire vor lucra 200 de angajati ai Microsoft. In total, compania are 340 de angajati in prezent, iar pana la finele anului se vor mai adauga cateva zeci.
Declaratiile au fost facute la evenimentul de relansare al parteneriatului Frontline initiat in urma cu 25 de ani de cele doua companii si reinnoit in 2010. Parteneriatul presupune punerea in comun a unor produse ale celor doua companii dar si a unor echipe de lucru, iar scopul este livrarea unor solutii integrate software si hardware. In 2010 parteneriatul a fost prelungit pe inca trei ani cu obiectivul de a investi pe plan mondial 250 milioane dolari in solutii de business.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Nu se pune problema de : "cat de satisfacut e fraierul de CLIENT la care ii luam banu' ?"
Intrebari ca asta nu au loc pe frumoasele slide-uri prezentate de ei cu procente etc
Marketing pur, de cea mai joasa speta.
Pe mine ca user de windows ( la birou, cel putin ) nu ma incalzeste cu nimic ca ei au 199 milioane de procente din piata. Eu tot cu drivere mai am probleme, mai un ecran albastru s.a.m.d.
M$ este exact pe dos, iar succesul se datoreaza competitiei reduse. Ca urmare, atata vreme cat consumatorul va cumpara produsele M$ (din lipsa de informare, sau de produse similare), Bill & Co. isi vor permite in continuare sa ne bage pe gat aceleasi produse testate insuficient care sunt instabile si deschise atacurilor de orice ce fel inca dinainte de lansare!
"avem un caine ce s-a nascut mort .. asta e. hai sa vedem cum il vindem, cui si cu cat".
Cine, cui, cu cat - baietii de la marketing vor face tot ce pot sa iasa vanzarile cat mai bune.
Marketing real ar fi "ce vor oamenii astia ? cat sunt dispusi sa plateasca ?"
Se face un studiu pe tema asta .. si reiese faptul ca ar trebui sa arate asa si asa, inalt, frumos etc
Cei de la dezvoltare/productie il produc/implementeaza
Urmarea ?? Produsul / serviciul creat asa nu are nevoie de foarte multa reclama sau chiar deloc.
Vezi iPhone. Apple nu a bagat foarte multi bani in reclama pt el. A avut grija sa creeze buzz-ul; buzz-ul a fost evaluat undeva la 400 mil. $. Adica o companie ( ca mai jos ) ar fi trebuit sa bage din buzunar suma asta ca sa creeze aceeasi valva.
Vezi Windows Vista.2007-2008.
"Daca fraierii astia nerecunoscatori nu vor sa cumpere BUNATATE de Vista ii vom convinge. CUM ? Simplu. Bagam 300 mil $ intr-o campanie de RECLAMA cu Seinfeld, pe toate canalele mari TV din US. Vor cadea FRAIERII ca mustele :))"
Nu conteaza daca produsul e bun sau rau, ai nevoie de el sau nu.
Reclama te va face sa il cumperi.