Targul de tehnolgie CeBit incepe in 2 martie la Hanovra, iar numarul expozantilor scade cu 3%, la circa 4.100 de companii, insa organizatorii spun ca atmosfera va fi optimista deoarace multe companii reiau proiectele importante, dupa 18 luni de "inghet" indus de criza, scrie AFP. 300 de companii vin pentru prima oara la CeBit, iar la targul german vor fi si 15 companii romanesti, cele mai multe din Bucuresti si Cluj.

La CeBit - care se tine intre 2 si 6 martie - vor participa in total 4.157 de companii din 68 de tari, scadere usoara fata de cele 4.300 de acum un an. Numarul expozantilor a scazut constant din 2001 cand s-a inregistrat un maxim de 8.000 de firme. Totusi, editia de anul trecut a cunoscut un declin mai dur, cu o scadere de 25% la expozanti si de 20% de vizitatorii, mai ales ca alte targuri de profil din SUA si Spania au castigat teren.

Totusi, organizatorii de la Deutsche Messe spun ca CeBit vine intr-un moment foarte bun si se vad semnele "dezghetului" la nivel de proiecte in IT, dupa 18 luni in care firmele si-au suspendat multe proiecte din cauza crizei.

La targ vor participa 15 companii romanesti, cele mai multe din Bucuresti si Cluj, insa si din Sibiu, Brasov, Iasi, Craiova sau Tulcea, arata site-ul manifestarii.

Per total, 300 de companii vin pentru prima oara la CeBit.

Targul va fi deschis in seara de 1 martie de cancelarul german Angela Merkel si de premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.