Apple a inceput sa blocheze mai multe aplicatii pentru iPhone care contin materiale cu continut sexual sugestiv, cum ar fi imagini cu femei in costume de baie sau lenjerie intima, anunta The New York Times. Aceasta masura i-a luat prin surprindere pe producatorii care scoteau profituri semnificative din vanzarea acestor aplicatii.

Reprezentantii Apple au declarat ca decizia de a interzice aplicatiile sexy reprezinta o consecinta a mai multor plangeri venite din partea utilizatorilor. Potrivit lui Philip W. Schiller, care se ocupa de marketingul produselor Apple la nivel mondial, in ultimele saptamani cativa dezvoltatori au inceput sa trimita un numar cat mai mare de aplicatii cu un continut inacceptabil. "S-a ajuns in situatia in care mai multe femei s-au plans ca aplicatiile au un continut degradant si de neacceptat, iar parintii s-au declarat deranjati de informatiile care le sunt accesibile copiilor lor" a spus Schiller.

Printre aplicatiile care au fost scoase din App Store se numara un joc intitulat SlideHer, care le propune utilizatorilor sa refaca un puzzle care ilustreaza o actrita imbracata sumar. O alta astfel de aplicatie infatiseaza o femeie care poate fi dezbracata cu un simplu gest pe ecran. Astfel de programe erau printre cele mai populare aplicatii din magazinul Apple.

Decizia companiei americane de a inlatura din App Store mai multe astfel de aplicatii in ultimele zile indica faptul ca Apple nu are de gand sa renunte la controlul strict asupra aplicatiilor disponibile, desi competitori precum Google au o abordare mai relaxata.