Yahoo! va integra Twitter in reteaua sa globala de servicii, utilizatorii urmand sa poata scrie si citi mesajele de maxim 140 de caractere, numite tweet-uri (ciripituri) in pagina principala Yahoo! ori in serviciul de e-mail, informeaza Reuters. Mutarea vine la cateva luni dupa anuntarea unui parteneriat similar semnat de Yahoo! cu Facebook. De asemenea, la inceputul acestei luni, Google a lansat o retea de socializare numita Buzz, implementata direct in Gmail.

Pentru inceput "ciripiturile" utilizatorilor Twitter vor fi afisate in timp real in rezultatele cautarii pe internet prin Yahoo!, urmand ca serviciile Twitter sa fie integrate si in alte site-uri Yahoo! pana la sfarsitul acestui an. Oficialii Yahoo! nu au dorit sa faca nici o declaratie legata de aspectele financiare ale acordului cu Twitter.

Potrivit unor informatii din piata, Microsoft si Google ar fi platit impreuna circa 25 milioane dolari pentru dreptul de a include mesajele Twitter in rezultatele afisate de motoarele proprii de cautare.

Mai multe detalii despre acest parteneriat, aici.