Google s-a aliat cu Intel si Sony pentru a realiza Google TV, o platforma ce intentioneaza sa aduca web-ul in sufrageriile utilizatorilor printr-o noua generatie de televizoare si receptoare set-top box. Google TV va fi bazat pe sistemul de operare Android si va functiona cu chipuri Atom de la Intel. Potrivit informatiilor obtinute de New York Times, cele trei mari companii au purtat discutii si cu Logitech pentru dispozitivele periferice.

Persoane care cunosc planurile pentru Google TV au declarat pentru The New York Times sub conditia anonimatului ca acest proiect a fost demarat in urma cu cateva luni. Deocamdata Google a creat un prototip de set-top box, insa este posibil ca tehnologia sa fie incorporata direct in televizoare.

Google TV va introduce o noua interfata pentru televizoare care va permite utilizatorilor sa vada clipuri pe YouTube sau sa vizioneze showuri TV direct de pe Hulu.com. In plus, acest software va permite accesarea mai multor aplicatii si jocuri de pe internet, cat si a retelor de socializare, precum Twitter sau Facebook. Google intentioneaza sa foloseasca in acest sens browserul Chrome care la ora actuala nu functioneaza cu sistemul de operare Android.