Cei peste 400 miloane de utilizatori ai retelei de socializare Facebook au devenit tinte ale hackerilor, in incercarea de a fura parole de conturi bancare si de a culege alte informatii confidentiale.

Mailurile ii informeaza pe utilizatorii Facebook ca parolele conturilor lor au fost resetate si ii invita sa deschida un atasament pentru a obtine altele noi. In cazul in care acest atasament este deschis, se descarca mai multe tipuri de programe periculoase, inclusiv unul de spart parole - a anuntat McAfee, al doilea producator de solutii antivirus din lume, citat de Reuters.

Managerul pentru cercetari de securitate si comunicatii al companiei McAfee se asteapta ca milioane de calculatoare sa fie infectate cu acest tip de virus, precizand ca hackerii au trimis, deja, zeci de milioane de spamuri care au ajuns in tarile din Europa, Statele Unite si Asia.

El a prezentat si continutul mesajului primit de utilizatorii Facebook: "Facebook password reset confirmation customer support - Confirmarea resetarii parolei pe Facebook serviciul clienti".

Pe de alta parte, reprezentanti Facebook i-au avertizat pe utilizatori in legatura cu aceste mesaje inselatoare si le-au sugerat sa stearga aceste tipuri de emailuri si sa isi anunte prietenii pe care i-au facut in retea.