Google va deschide in acest an un birou in Romania, a declarat, marti Amelia Cretu, Agency Relationship Manager Google pentru Europa de Sud-Est, Orientul Mijlociu si Africa, citata de Mediafax. In prezent compania recruteaza oameni pentru biroul local, a mai declarat ea.

"Spre finalul anului speram sa avem un birou in Romania. Deocamdata nu stim sigur cand si cati angajati vor fi. Procedura de recrutare e in desfasurare", a declarat Cretu.

Potrivit reprezentantului Google, circa 90% dintre cei 7,5 milioane de utilizatori ai Internetului din Romania folosesc motorul de cautare google.ro.

Cretu a mai spus ca in Romania circa 10.000 de pagini de Internet au implementat serviciul de publicitate online AdWords, detinut de Google.

Compania a infiintat o firma in Romania, Google Bucharest, societate cu raspundere limitata, cu un capital social de 200 lei. Firma, inregistrata la 15 ianuarie 2008, este administrata de cinci persoane fizice, respectiv trei cetateni americani, un britanic si un irlandez.