Taiwanezii de la Asus lanseaza in iunie primul tablet PC, un gadget cu ecran de 10 inch derivat din Eee PC, scrie Computerworld. Terminalul va fi prezentat in Taiwan la targul de tehnologie Computex si vine dupa ce la inceputul anului compania a prezentat un prototip de tablet PC. Sambata incep livrarile Apple iPad, dar mai bine de zece companii vor mai lansa tablete anul acesta.

E de asteptat ca tablet PC-ul Asus sa aiba ecran de 10 inch, procesor Nvidia Tegra 2 si poate chiar sistemul de operare Chrome al Google. Compania va prezenta doua variante de tablet PC si e posibil ca una sa aiba procesor Intel Atom si sistem de operare Windows. Lansarea se va produce in iunie la targul de tehnologie Computex din Taipei

Asus a prezentat in ianuarie un prototip de tablet PC derivat din Eee PC si mizeaza pe faptul ca acest segment pare anul acesta sa explodeze. Lansarea Apple iPad a starnit un urias interes in domeniul tablet PC-urilor care pana acum nu au rupt gura targului.

Producatorul de procesoare Arm, ale carui produse vor fi utilizate in multe din tablet PC-urile ce vor fi lansate anul acesta, sustine ca ar putea sa apara chiar 50 de modele pe piata in 2010. Cert este ca va exista diversitate, de la modele promise la sub 200 de dolari, la altele care trec de 1.000 de dolari.

Fanii spun ca "tabletele" sunt ideale pentru distractie fiindca ofera mobilitate sporita si calitate buna a imaginii pe un display mare. Criticii spun ca acest tip de gadgeturi nu-si au rostul pe o piata plina de modele de telefoane inteligente si mini-laptop-uri.

Asus este una din companiile care au vanzari bune in segmentul laptop-urilor de mici dimensiuni (netbook), prin modelul Eee care in Romania costa in general intre 800 si 1.900 lei in functie de configuratie si dimensiuni.