Romanii au facut peste un milion de conturi pe reteaua de socializare Facebook, pragul fiind depasit la finalul lunii martie, arata statisticile retelei care are peste 400 de miliioane de utilizatori pe plan mondial. SUA are peste 100 de milioane de utilizatori, iar tari precum Marea Britanie, Indonezia si Turcia au intre 20 si 25 de milioane de conturi. Fata de acum un an se constata cresteri explozive la cateva tari unde numarul de utilizatori a urcat de zece ori.

La final de martie romanii aveau in total aproape 1,03 milioane de conturi pe Facebook, retea care anul acesta a trecut pe plan mondial de pragul de 400 milioane de utilizatori. In topul tarilor, SUA e pe primul loc cu 115 milioane de conturi, urmata de Marea Britanie cu peste 24 de milioane si Indonezia si Turcia cu peste 20,5 milioane. In alte patru tari s-au facut peste 10 milioane de conturi: Franta, Italia, Canada si Filipine.

O serie de tari au cunoscut o crestere mai mult decat substantiala a numarului de conturi facute in ultimele 12 luni. Spre exemplu in Taiwan numarul de conturi a crescut de 30 de ori, in Indonezia si Brazilia de noua ori, iar in Thailanda de zece ori.

Mult mai moderat au crescut tari precum Danemarca (15%), Canada (20%) si Marea Britanie (37%).