Sute de posesori de iPad se plang ca au avut probleme cu conexiunea Wi-Fi iar producatorul a admis ca sunt lucruri care nu merg bine si a oferit si cateva solutii, scrie The Telegraph. Pe de alta parte Reuters scrie, citand un analist, ca un alt jucator important, Nokia, se pregateste sa intre in segmentul tablet PC in aceasta toamna.

Sute de utilizatori s-au plans ca le cade relativ repede conexiunea de net si ca le este greu sa ramana online. Pe forumurile de suport ale Apple oamenii s-au plans de problemele aparute, iar producatorul a admis existenta lor si a venit si cu solutii tehnice. In anumite cazuri iPad nu se poate conecta la retele Wi-Fi, in special dupa ce a fost restartat sau e scos din stand-by. Apple sfatuieste utilizatorii sa reconfigureze manual reglajele retelei.

Primele semne ca sunt probleme cu conexiunea au aparut la cateva ore dupa lansare si se specula ca sunt fie din cauza ca antena e pozitionata gresit fie ca este nevoie deja de un update la soft.

Pe de alta parte, in segmentul tablet PC care se anunta aglomerat in lansari se poate adauga un mare jucator: Nokia. Un analist citat de Reuters spune ca cel mai mare producator de telefoane mobile va lansa in toamna un tablet PC fiindca nu poate sta departe de un segment care se dezvolta rapid. Nokia nu a confirmat informatia.