Sharp, al patrulea mare producator de televizoare LCD dupa Samsung Electronics, Sony Corp si LG Electronics, a anuntat ca va lansa televizoare 3D in aceasta vara in Japonia, intentionand sa le vanda si in China, Statele Unite ale Amercicii si Europa pana la sfarsitul acestui an, informeaza Reuters. In Romania, LG Electronics a pus deja in vanzare televizoare, playere BluRay si ochelari pentru vizioanre 3D, Samsung incepe de joi comercializarea propriilor sisteme 3D, iar Panasonic promite sa scoata spre vanzare in ultima saptamana din aprilie propriul sistem 3D Full HD.

Potrivit Reuters, Sony intentioneaza sa lanseze televizoare 3D in luna iunie din acest an. Agentia mai citeaza datele companiei de cercetare DisplaySearch care estimeaza ca cererea pentru televizoare 3D va creste de aproape 10 ori pana in 2013, de la circa 2,5 milioane unitati in acest an pana la 27 milioane unitati in 2013.

In Romania, LG Electronics a scos deja la vanzare de saptamana trecuta televizorul 3D si full HD LD920 cu ecran de 47 inch, care costa 2.000 de euro, player-ul BluRay 3D al carui pret este de 300 de euro si ochelari pasivi la pret de circa trei euro.

Samsung va incepe sa vanda din 15 aprilie propriul sistem 3D, respectiv un televizor LED 3D cu player-ul Blu Ray 3D si ochelarii 3D activi, la un pret de aproximativ 2000 euro.

Panasonic isi prezinta marti in Romania propriul sistem 3D, iar reprezentantii companiei au precizat pentru HotNews.ro ca este vorba despre un sistem 3D Full HD care va include un televizor plasma 3D, un player BluRay 3D si doua perechi de ochelari activi. Sistemul va incepe sa fie comercializat "in ultima saptamana din aprilie" si va costa circa 3.000 de euro.