Google, proprietarul celui mai mare motor de cautare pe Internet, a inregistrat un profit net de 1,96 miliarde dolari in primul trimestru din acest an, in crestere cu 37% fata de perioada similara a anului trecut insa sub asteptarile unor analisti, informeaza Bloomberg.

In trimestrul incheiat la sfarsitul lui martie 2010, Google a raportat un profit net de 1,96 miliarde dolari, respectiv un profit de 6,06 dolari pe actiune. Excluzand anumite costuri, Google a raportat un profit de 6,76 dolari pe actiune. Analisti consultati de Bloomberg estimasera un profit de 6,91 dolari pe actiune.

Costurile Google au crescut cu 18% in perioada mentionata, crestere aproape dubla fata de ultimul trimestru din 2009. Compania a facut noi angajari, achizitii si si-a majorat cheltuielile de capital. In primul trimestru din acest an, Google a angajat circa 800 de persoane, fata de mai putin de 200 de persoane angajate in ultimul trimestru al anului trecut. Numarul total al angajatilor Google a ajuns in prezent la peste 20.000 de angajati.

In trimestrul mentionat, Google a investit in lansarea Nexus One, smartphone proiectat si vandut direct de compania americana, telefon bazat pe sistemul de operare Android. Potrivit datelor companiei de cercetare Gartner, anul trecut au fost vandute circa 6,8 milioane de telefoane cu Android la nivel mondial.

De asemenea, Google a decis luna trecuta sa inchida google.cn, utilizatorii chinezi fiind redirectionati catre site-ul din Hong Kong, google.com.hk, care ofera servicii necenzurate. Google isi anuntase inca din ianuarie intentia de a nu se mai supune legilor care o obligau sa filtreze continutul rezultatelor cautarii, iar dupa negocieri fara rezultat cu autoritatile a decis sa puna in practica amenintarea.