Autoritatile israeliene i-au avertizat pe cei care vin in tara sa nu aduca terminale Apple iPad fiindca acestea le vor fi confiscate la sosire, pe motiv ca nu sunt conforme cu normele WiFi ale tarii si pot dauna retelelor, scrie AFP. Autoritatile spun ca sistemul de comunicatie al iPad nu e conform cu standardele wireless din Israel si din Europa, iar consumatorii sunt suparati ca nu au fost preveniti.

Reprezentantii ministerului Comunicatiilor din Israel spun ca semnalul wireless al tabletei e de 40 de ori mai puternic decat normele acceptate in Israel. Din acest motiv turistii vor trebui sa-si lase iPad-ul la aeroport daca vin in Israel, urmand sa il primeasca inapoi la plecare, spune pentru AFP, Yechiel Shavi, purtator de cuvant la Ministerul Comunicatiilor in Israel.

In cazul rezidentilor israelieni care aduc iPad in tara, reprezentantul ministerului spune ca acestia "le pot vinde americanilor", mai noteaza AFP.

Ziarul Jerusalem Post noteaza ca circa zece iPad-uri au fost confiscate la aeroportul din Tel Aviv. Cotidianul israelian Ha'aretz noteaza ca restrictiile au starnit scandal in tara, multi fiind de parere ca li se incalca drepturile.

Consumatorii spun ca ar fi trebuit sa fie avertizati inainte de a aduce iPad in tara ca exista astfel de incompatibilitate, in timp ce Ministerul spune ca a cerut de la Apple informatii detaliate despre specificatiile wireless ale gadget-ului, insa nu le-a primit.

Apple a amanat cu o luna lansarea Apple pe pietele din afara SUA si e de asteptat ca pana atunci sa fie rezolvate toate problemele legate de wireless.