Apple a raportat profit aproape dublu in trimestrul ianuarie - martie, peste trei miliarde dolari, in timp ce vanzarile au urcat cu 50% in acelasi interval, la mai bine de 13 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Compania s-a aratat incantata de rezultate si spune ca e cel mai bun trimestru intai din istorie, fiind depasit doar de rezultatele obtinute in perioada sarbatorilor de iarna. Apple va incepe oficial livrarile iPad 3G pe 30 aprilie in SUA, iar pana in prezent a vandut peste 500.000 de iPad WiFi.

Vanzarile Apple au urcat in primul trimestru calendaristic spre 13,5 miliarde dolari, fata de 9,08 miliarde in Q1 2009. Profitul net a crescut semnificativ, de la 1,62 miliarde dolari, la 3,07 miliarde dolari. Apple estimeaza ca in trimestrul curent va inregistra vanzari solide, de circa 13,4 miliarde dolari. Primul trimestru a fost unul dintre cele mai bune din istoria Apple in special fiindca profitul a urcat cu 90%. In istoria companiei au fost doar cateva trimestre mai bune si anume perioada octombrie - decembrie cand lumea cumpara masiv cadouri.

In intervalul ianuarie - martie compania a vandut un numar record de 8,7 milioane terminale iPhone pe plan mondial, 10,9 milioane iPod-uri si aproape trei milioane de Mac-uri. Vanzarile iPhone au crescut de cinci ori in regiunea Asia - Pacific si s-au dublat in Europa.

Tableta iPad a fost lansata in aprilie si nu a contribuit la rezultatele trimestrului trecut, insa in mai putin de trei saptamani s-au vandut peste jumatate de milioane de unitati din versiunea cu WiFi, compania urmand sa lanseze pe 30 aprilie in SUA si versiunea cu 3G.