Desi lansarea internationala a ultimului produs Apple a fost amanata pentru sfarsitul lunii mai din cauza cererii masive din SUA, utilizatorii chinezi pot cumpara deja mult-doritul produs. Sau cel putin ceva ce seamana cu un iPad.

Pe piata chineza, cunoscuta deja in intreaga lume pentru produsele contrafacute, a aparut deja iPad-ul. In magazinele chienzesti din Shenzhen alaturi de IPad se mai gasesc si produse Apple ca iPhone, MacBook si MacBook Air, dar si sisteme de operare Windows 7 la pretul de 2 dolari.

Produsul chinezesc este mai mare, cu o forma mai patratoasa si arata mai degraba ca un iPhone gigant decat ca un iPad. Acesta are trei porturi USB, ruleaza cu un program de operare Windows si costa 410 dolari, fata de 499-699 de dolari pretul produsului original.

"Aceasta este doar prima varianta (...) In curand o sa se faca si variante mai bune" a spus un vanzator care incerca sa vanda produsul unui reporter Reuters. "Desi forma nu este identica, seamana destul de mult cu iPad-ul. Nu cred ca asta o sa ne afecteze prea tare vanzarile" a mai spus comerciantul.