Cunoscutul site gizmodo.com a anuntat saptamana trecuta ca a platit 5,000 de dolari pentru prototipul pentru urmatorul model iPhone, pierdut de un inginer de la Apple, intr-un bar din Sillicon Valley. Apple a depus plangere la politie, iar autoritatile au inceput investigatia in cazul de furt al prototipului.

Jason Chen, unul dintre bloggerii de la Gizmodo a declarat ca politia a venit cu un mandat de perchizitie pentru apartamentul sau si i-au confiscat, vineri, 4 computere, 2 servere, un iPad si alte dispozitive. In mandatul de perchizitie, care a fost publicat pe Gizmodo, se mentioneaza ca in computere s-ar putea gasi atat fotografii cu prototipul pentru iPhone 4G, cat si detalii legate de cumpararea acestuia si de Gray Powell, inginerul de la Apple care a lasat prototipul in bar.

Gizmodo sustine ca a inapoiat prototipul dupa ce a primit o cerere oficiala din partea companiei Apple, insa nu inainte de a dezasambla si de a nota detaliile dispozitivului.

Politia locala a confirmat efectuarea perchezitiei, insa nu a oferit mai multe detalii despre investigatie. De asemenea, Apple a refuzat sa comenteze, scrie Reuters.

O noua generatie de iPhone urmeaza sa fie lansata vara aceasta.