Apple a anuntat ca a vandut un milion de terminale iPad in primele 28 de zile de comercializare, ritmul de vanzari fiind extrem de alert, spre comparatie iPhone atingand pragul de un milion dupa 74 de zile, scrie Reuters. Compania a lansat vineri in SUA versiunea iPad cu 3G, la o luna dupa lansarea versiunii WiFi. O buna parte dintre analisti se asteapta la vanzari de cinci milioane anul acesta, dar estimarile cele mai optimiste indica 10 milioane unitati.

In plus, compania a mai spus ca utilizatorii iPad au descarcat 12 milioane de aplicatii si 1,5 milioane de carti digitale in aprilie.

iPad, terminal cu ecran de 9,7 inch plasat intre smartphone si netbook, s-a lansat in 3 aprilie in SUA, iar spre finalul lunii trecute era deja disponibil pentru comanda intr-o serie de magazine online romanesti, cu preturi pornind de la 2.600 lei pentru varianta cu 16 GB de stocare si 3.900 lei pentru versiunea de 64 GB, tot WiFi. In SUA, versiunea iPad 3G lansata pe 30 aprilie costa cu 130 de dolari mai mult fata de varianta WiFi.

iPad are ecran de 9,7 inch cu rezolutie 1024 x 768 pixeli. Cantareste 680g, bateria tine zece ore, iar dimensiunile tabletei sunt: 242.8 x 189.7 x 13.4 mm.

Compania se arata extrem de multumita de ritmul vanzarilor, mai ales ca din momentul lansarii iPhone au trecut 74 de zile pana s-a atins numarul de un milion de terminale vandute. Lansarea oficiala in afara SUA e programata la finalul acestei luni, iar analistii estimeaza ca se vor vinde cam cinci milioane iPad pe plan mondial, insa cele mai optimiste prognoze indica 10 milioane de unitati vandute anul acesta.