Google va lansa in iunie sau iulie un magazin online care va porni cu jumatate de milion de carti in format electronic ce vor putea fi citite pe PC, smartphone, tablet PC sau e-reader, a anuntat un reprezentant al companiei, citat de PC World. Google anuntase in octombrie anul trecut planurile de lansare a unui magazin online pentru carti care sa concureze cu Amazon si Apple E-Book Store.

Spre deosebire de cartile pe care Amazon le vinde pentru e-reader-ul Kindle, cartile pe care Google la va comercializa prin serviciul Editions vor putea fi citite pe orice aparat care detine un browser, fie ca e desktop, laptop, smartphone sau e-reader (anumite modele). Google spune ca aceste carti electronice vor putea fi citite si offline, fiind suficient ca cel care cumpara sa se fi conectat prima data, in momentul cumpararii volumului.

Initial se va porni cu 400.000 - 500.000 de carti, insa numarul va creste treptat. Editurile vor primi se pare 63% din veniturile obtinute prin vanzarea cartilor, iar Google va lua restul. Altii retaileri online, precum librariile independente, pot sa deschida versiuni - satelit Google Editions, urmand ca 45% din venituri sa mearga catre edituri, o mica parte catre Google, iar restul sa ramana comerciantului.

Raman fara raspuns o serie de intrebari legate de pretul cartilor dar si de interfata aplicatiei si de modul cum o vor putea folosi cei care au e-readere precum Kinlde sau tablete precum iPad.