Imediat dupa lansarea Apple iPad presa a inceput sa speculeze pe tema unui concurent ce ar putea fi lansat de Google, iar lucruruile par sa aiba mai mult decat un sambure de adevar, dupa ce lansarea a fost confirmata de seful operatorului american de telefonie mobila Verizon Wireless, citat de The Wall Street Journal. Mai multe nu se stiu insa, iar Google nu a confirmat nimic pe aceasta tema.

Lowell McAdam, sef al Verizon a spus ca operatorul lucreaza impreuna cu Google la un tablet PC. Cele doua companii au colaborat mult in ultima vreme, Verizon promovand o serie de telefoane care folosesc sistemul de operare Android al Google.

McAdam a spus, vorbind despre oportunitati interesante pe piata, ca Verizon lucreaza impreuna cu Google la construirea unui tablet PC si a adaugat ca sunt analizate arhivele Google pentru a se vedea ce lucruri interesante de acolo pot fi puse pe un tablet PC, astfel incat sa ofere experiente cat mai deosebite viitorilor clienti.

Google nu a comentat afirmatiile, mentionand ca orice companie poata sa foloseasca soft-urile sale destinate gadget-urilor mobile pentru smartphone-uri sau alt tip de terminale.

Apple a lansat la inceput de aprilie tableta iPad din care a vandut peste un milion de unitati, de luni putand fi comandata si versiunea 3G in SUA. Apple are pe de alta parte o relatie privilegiata cu AT&T, operator american de telefonie mobila care concureaza puternic cu Verizon.

In jurul datei prezentarii oficiale a iPad, la sfarsit de ianuarie, Google punea pe site-ul proiectului Chromium descrieri ale aplicatiilor la care ar putea fi utilizat sistemul de operare Chrome OS care a fost prezentat in noiembrie anul trecut. Se stia ca va intra anul acesta pe netbook-uri, insa Google spunea ca sistemul ar putea sa fie instalat pe cele mai diverse gadget-uri, de la tablet PC-uri cu ecran de 5 inchi, la laptop-uri cu ecran de 15 inchi sau desktop-uri mari cu ecran de 40 de inchi.

Google nu a spus atunci ca va lansa un tablet PC, nu a lasat de inteles nici ca il va produce o alta companie, ci a spus ca noul sistem de operare ar putea fi folosit la un tablet PC si a publicat si cateva imagini concept in care o tastatura virtuala e accesata pe ecranul unui tablet.

PC World scria in februarie ca un eventual tablet Google ar putea avea la baza un concept diferit fata de iPad. Astfel, la fel cum sistemul de operare Chrome OS al Google se bazeaza mult pe "cloud computing", adica foarte multe aplicatii vor fi accesate prin intermediul internet-ului, astfel incat device-ul sa aiba instalate foarte putine programe, asa si tablet-ul Google va fi centrat pe internet. Asta spre deosebire de Apple iPad care e foarte "legat" de aplicatiile App Store si de continutul platit.