Producatorul de programe antivirus Symantec a anuntat ca va plati 1,28 miliarde dolari pentru a cumpara o divizie a companiei VeriSign, cunoscuta pentru faptul ca gestioneaza o serie de nume de domenii internet precum .com sau .net, scrie AFP. Symantec cumpara divizia VeriSign care se ocupa cu securizarea tranzactiilor online, furnizeaza certificate si cripteaza date, astfel incat tranzactiile online cu cash sa fie cat mai sigure.

Symantec, cunoscuta pentru programul Norton Antivirus, spune ca achizitia unei divizii a VeriSign va ajuta la cresterea sigurantei tranzactiilor online si la simplificarea lor, intr-un mediu in care furturile de date financiare personale sunt tot mai numeroase.

Tranzactia va trebui sa fie aprobata de autoritatile din domeniul concurentei si s-ar putea finaliza in al treilea trimestru.

VeriSign gestioneaza cateva din cele mai importante nume de domenii web, precum .com si .net, iar vanzarea activitatilor anexe ii permite sa se concentreze pe activitatea de baza. Compania are in grija si o parte semnificativa de infrastructura din domeniul relelisticii.