Producatorul taiwanez de laptop-uri MSI a anuntat ca primul sau tablet PC ce va fi prezentat in iunie va folosi sistemul de operare Windows 7, si nu Google Android, cum fusese in varianta de concept, scrie PC World. Recent, taiwanezii de la Asus anuntasera ca primul tablet PC va folosi Windows 7 si nu Google Android, iar alta companie taiwaneza, Acer, a negat zvonurile cum ca prima sa tableta va utiliza Android.

MSI prezentase la targul CES din Las Vegas un tablet PC concept care rula cu sistemul de operare Google Android, insa versiunea de serie care va fi prezentata saptamana viitoare la targul Computex din Taiwan va utiliza Windows 7. Pe de alta parte, luna trecuta CEO-ul taiwanezilor de la Asustek anuntase ca primul tablet PC al companiei, derivat din mini-laptop-urile Eee va utiliza Windows 7 si nu Google Android, asa cum era pe conceptul prezentat tot la CES Las Vegas.

O alta dovada ca Google pierde batalia cu Microsoft pe sistemele de operare folosite de producatorii taiwanezi tine si de faptul ca Acer, companie care de obicei nu comenteaza zvonuri, a negat faptul ca primul sau tablet PC va utiliza un sistem de operare Google.

PC World noteaza ca Google pare sa aiba probleme in a convinge producatorii taiwanezii sa-i folsoeasca softul, iar acest lucru nu trebuie neglijat mai ales ca in Taiwan sunt foarte multi producatori care fac PC-uri pentru companii de top precum Apple, Dell sau HP.

In plus, noteaza publicatia, pierd si producatori de procesoare precum Qualcomm, Freescale Semiconductor sau Nvidia fiindca acestia folosesc tehnologia Arm pe care a fost construit si Google Android. Marele castigator este Intel ale carui procesoare vor fi utilizate la tabletele MSI si Asus.

Targul Computex din Taiwan se concentreaza foarte mult pe gadget-uri care vor iesi anul acesta pe piata, iar la tablet PC-uri sistemul de operare Windows 7 domina. Totusi, Asus si MSi au spus ca e posibil ca in a doua parte a anului sa scoata si tablete cu sistem de operare Google, dar nimic nu este confirmat.