Producatorul american Dell va lansa in luna iunie in Europa tableta Streak, terminal care foloseste sistemul de operare Android al Google, are initial 2 GB memorie, camera de 5 MP si poate fi utilizat si pe post de telefon. BBC scrie ca lansarea in Europa o preceda pe cea din SUA, dar marea intrebare e daca piata are nevoie de un astfel de gadget plasat mai aproape de smartphone decat de mini-laptop.

Dell Streak are ecran multi-touch de 5 inch, mult mai mic decat alte tablete anuntate care dispun de display de peste 9 inch. Terminalul dispune de procesor Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, pe spate are o camera de 5 MP iar pe partea din fata are o camera VGA pentru video-telefonie.

Streak are capabilitati WiFi si 3G si dispune de un slot de card Micro SD care accepta un card de maxim 32 GB. Tableta foloseste sistemul de operare Android al Google si dispune si de navigatie prin ghidare "pas cu pas".

Preturile nu au fost comunicate iar marea intrebare ramane daca e loc pe piata pentru un astfel de terminal cu ecran mult mai mic decat alte tablete si deci extrem de apropiat de segmentul smartphone.

Informatii neconfirmate spun ca Dell va mai lansa doua tablete mai mari: una cu ecran de 7 inch si alta cu ecran de 10 inch.