Modul in care vom interactiona cu tehnologia se va schimba foarte mult, iar semnele incep deja sa se vada. Vom controla tot mai mult PC-urile prin comenzi vocale, dar si prin gesturi, iar generatia care acum intra in campul muncii e cu totul diferita de cele din trecut prin atractia fata de tehnologie, a spus la un eveniment la Amsterdam, seful diviziei business a Microsoft, Stephen Elop. El a adaugat ca tehnologia cloud computing, la care cea mai mare parte a programelor se gasesc pe internet si nu pe calculatoarele fiecaruia, va schimba internet-ul in acelasi mod semnificativ in care l-a schimbat aparitia browser-elor in anii '90.

Elop spune, enumerand cateva din tendintele din tehnologie, ca modul in care vom interactiona cu diversele terminale se schimba foarte mult si in afara dezvoltarii ecranelor tactile si a comenzilor vocale vom ajunge sa manevram diverse terminale prin gesturi, oficialul Microsoft dand exemplu proiectul Natal al companiei americane care va permite actionarea diverselor jocuri prin miscari ale mainilor.

El mai spune ca o mare diferenta tine de faptul ca tinerii care acum se pregatesc sa intre in campul muncii sunt cu totul altfel decat alte generatii din trecut prin faptul ca sunt foarte obisnuiti cu tehnologia, au telefoane mobile, laptop-uri, console de jocuri, lucruri care acum doua decenii spre exemplu erau pentru multi de neinchipuit. Elop a dat ca exemplu pe una dintre fiicele sale care s-a despartit de prietenul ei prin programul de mesagerie instant Windows Live si ca totul sa fie complet si-a schimbat cateva zile mai tarziu si statutul pe Facebook in "single".

Cea mai puternica dintre tendinte, spune oficialul Microsoft, este insa cresterea importantei "cloud computing-ului, asa-zis-ul "nor informatic" prin faptul ca in loc sa fie instalate pe PC-uri, tot mai multe programe si aplicatii sunt "in the cloud" adica pe internet si pot fi accesate usor daca exista conexiune web. Astfel, spre exemplu si calculatoare extrem de slabe la configuratie pot rula programe mai complexe fiindca aceste programe nu sunt instalate pe ele, ci sunt disponibile pe diverse servere. Elop spune ca dezvoltarea cloud computing-ului are o influenta la fel de mare cum a avut asupra internet-ului aparitia browser-elor in anii '90. El adauga ca multe companii investesc masiv in centre de date si ca dovada ca "norul" este tot mai apreciat este si faptul ca unele guverne au ales sa stocheze date importante "in the cloud".

Totusi, ramane problema sigurantei datelor confidentiale atunci cand ele sunt gestionate de terte companii. Stephen Elop spune ca pericolul nu e atat de mare deoarece cloud computing-ul functioneaza dupa o serie de standarde internationale unanim agreate si aprobate de institutii independente.