Google a avut termen pana la miezul noptii de joi spre vineri sa dea autoritatilor germane datele confidentiale colectate de masinile Street View de la retele WiFi nesecurizate, ca parte a unui scandal care a determinat mai multe tari sa deschida anchete impotriva Google, scrie BBC. Compania a admis pe 16 mai ca masinile utilizate pentru serviciul de cartografiere Street View au colectat din greseala date personale trimise de utilizatori ai unor retele WiFi nesecurizate, iar pe lista celor 30 de tari este si Romania.

Conform legilor germane, Google e obligata sa dea autoritatilor datele colectate de la retelele WiFi nesecurizate, insa compania a spus ca cererea ii pune in fata "provocari legale", astfel ca nu s-a conformat termenului limita (miezul noptii dintre 27 si 28 mai).

Google a permis accesul autoritatilor la masina Street View, dar nu si la datele colectate. Pe de alta parte AFP scrie ca in Austria autoritatile au interzis masinilor Google sa mai faca fotografii pentru Street View pana cand compania nu va de informatii detaliate despre datele colectate de masini si nu va raspunde la un chestionar amanuntit. Termenul limita impus de autoritatile de la Viena este 7 iunie

Google a spus ca a colectat "din greseala" date confidentiale de pe retele WiFi nesecurizate si desi nu a dat detalii se pare ca e vorba de franturi de e-mail-uri si conversatii dintre utilizatori. Multe voci din piata spun insa ca lucrurile nu s-au intamplat din greseala si ca Google vrea sa puna mana pe cat mai multe date posibil.

Compania a admis ca a gresit grav si spune ca pe viitor nu va mai colecta informatii de acest gen.