Apple, cele zece cauze ale unui succes planetar - Le Figaro
Figaro Magazine analizeaza care sunt cauzele acestui entuziasm general pe care il starnesc toate produsele desfacute sub celebrul brand.
1. Un lider vizionar si carismatic
Niciun lider nu incarneaza mai deplin imaginea marcii decat Steve Jobs. Prezentator abil, personaj carismatic, este sufletul companiei. A trecut in umbra in 1985 si vanzarile au scazut imediat. Revine in 1996, afacerea incepe sa-si revina imediat. Ii datoram toate inovatiile Apple: interfata grafica, iMac, l'iPod, iPhone, iPad... Isi conduce echipa cu un entuziasm si autoritarism care seduc dar si inspira teama, in acelasi timp.
In 1996, cand a revenit in afacere, a intrebat in timpul unei sedinte: "Explicati-mi ce nu merge aici!" si, fara sa mai astepte, a oferit si raspunsul: "Sunt produsele, sunt de doi bani!". Ia decizii radicale care dau nastere unuia dintre cele mai emblematice produse ale informaticii: iMac-ul.
2. Obiectivele magnifice
Cand a aparut iMac, in 1998, lumea calculatoarelor era formata exclusiv din computere cu ecrane rectangulare si gri, asociate cu imaginea universului auster al biroului unui contabil. Rotunjit, cu culori vii, iMac-ul elimina complexele informaticii. A disparut teama de a le expune, creativii si-au declarat imediat dragostea si le regasim frecvent in filmele din epoca. A fost un soc pentru industria informaticii si un nou suflu pentru Apple, care nu va abandona niciodata acest filon.
Sub semnatura designerului Jonathan Ive, Apple lanseaza zeci de produse pe piata care sunt recunoscute de public din prima privire. Impachetate cu grija (chiar si ambalajul este un regal), beneficiaza de o grija permanenta pentru detalii.
3. Simplitatea utilizarii
Deplasarea cursorului pe ecran, click pe document si acesta se deschide...o manevra aparent simpla azi, dar nu la fel era si in 1984, cand Apple a lansat Macintosh. In fata unor computere unde trebuia sa scrii linii obscure de cod pentru a cea mai mica operatie, MAc a venit cu un mesaj de intampinare simplu si vesel: "Hello". O veritabila filosofie care aliniaza eleganta si simplitatea utilizarii, si care va transforma informatica pentru totdeauna. "Cand vorbim de desing, oamenii se gandesc "cu ce seamana"? dar pentru noi acest lucru trebuie sa insemne: 'cum merge'?", explica Steve Jobs.
Toate produsele Apple sunt cel mai usor de folosit in intreaga lume. Sistemul Mac OS are un caracter intuitiv, chiar si pentru cei mai putin initiati in informatica. Nu ai nevoie de instalezi vreun soft pentru a instala un periferic. In plus, Mac-urile par a fi mai ferite de virusi decat celelalte computere. Simplitatea iPod este evidenta, si ce sa mai spui de iPhone, care este livrat fara niciun manual de utilizare dar nu pare sa puna probleme nici unui copil de 8 ani.
4. A reusi cu ideile altora
Desi au reputatia de a fi revolutionat lumea informaticii, inginerii de la Apple nu par sa fi inventat mare lucru. Cel mai adesea, ei s-au inspirat din ceea ce exista deja si au propus variante mai apropiate de nevoile consumatoriulor. De multe ori cu produse mai putin puternice decat concurenta, dare care erau vandute mai scump. Mousul care dirija imprimantele Xerox l-au inspirat pe Steve Jobs in cadrul unei vizite efectuate in 1979. iPod a iesit pe piata mult dupa alte produse similare (Creative, iRiver...) dar, in plina explozie a pietei, a propus o oferta simpla si completa in ceea ce priveste descarcarile. Cazul iPhone este relevant: a atacat piata telefoniei controlata de marci considerate indestructibile, precum Nokia, Samsung sau Sony Ericsson.
Impotriva tuturor asteptarilor, bulverseaza jocurile si devine un fenomen mondial. Cu toate acestea, nu propune nimic nou, dar isi face treaba cel mai bine. Interfata tactila este mai rapida decat a concurentilor, aplicatiile sale sunt mai accesibile, navigatorul internet reactioneaza fara intarziere. Chiar si magazinul de aplicatii, cu 3 miliarde de descarcari in 18 luni de existenta, este inspirat de cel creat de Microsoft pentru Windows Mobile. In ceea ce priveste iPad, acesta dispune de o notorietate incredibila, in timp ce altii incercau sa deschida drumurile de mai multi ani(Archos Tablet, Tabbee , Hubster...).
5. Un univers aparte
Atunci cand cineva cauta pe telefonul sau mobil, spune: "Caut in telefon". Detinatorul unui iPhone face acelasi lucru, dar el spune : "Caut pe iPhone-ul meu".
Pentru ca un posesor de Apple este diferit de ceilalti. Este mandru si isi afiseaza produsul ca semn al apartenentei la o elita. Acest fenomen isi gaseste radacinile in 1984 cand, la cel mai mare eveniment sportiv al anului din Statele Unite, finala Super Bowl, milioane de telespectatori au descoperit o reclama care a devenit una dintre cele mai celebre din lume: ea anunta lansarea primului Macintosh, prezentandu-l drept o revolutie intr-un univers totalitar care facea referinta la cartea lui George Orwell, 1984. Apple s-a definit astfel drept adeptul anticonformismului, pozitie pe care si-o va exprima deschis in razboiul dus impotriva PC-urilor produse de Microsoft, ridiculizate frecvent in reclamele Apple.
Acest antagonism se regaseste in sloganul "Think different". Apple nu vinde doar produse, ci un mod de viata.
6. De la informatica la cultura
In 2001, Apple a propus nu doar un alt aparat la care se putea asculta muzica in format digital, ci o solutie completa, care includea un cititor MP3, un soft de gestiune si de descarcare de muzica (iTunes) si un magazin online de muzica (iTunes Store).
Succesul a fost imediat. La sapte ani de la lansare, iTunes Store a devenit numarul in ceea ce priveste achizitiile de muzica online, detinand o cota de piata de 90%. Peste 10 miliarde de titluri au fost descarcate. In acest fel, Apple a mai reusit un pariu, acela de a deveni, din producator de computere, un canal de distributie a produselor culturale (muzica, videoclipuri, filme). O lovitura geniala, care ii permite sa incaseze 30% din sumele cheltuite pe iTunes fara sa produca cel mai mic continut. Acest 'ecosistem' isi gaseste numeroase declinatii, gratie iPhone, care permite vanzarea de aplicatii si, cel mai recent, iPad, care se pozitioneaza pe piata cartilor online si a presei.
7. Clienti captivi
Apple a incercat intotdeauna sa-si pastreze clientii in propria ograda (Mac-urile nu era compatibile cu universul PC-urilor), dar, incepand cu 2003, a realizat un tur de forta pe care nu l-a vista nicio alta companie din lume: aceea de a-si face clientii complet captivi. Toti posesorii unui iPod trebuiau sa foloseasca obligatoriu softul iTunes pentru a cumpara muzica pe iTunes Store, din ratiuni de simplitate si lupta impotriva pirateriei.
Dar si pentru indepartarea concurentei. Piesele descarcate nu pot fi citite decat pe iPod, gratie unui sistem de anti-piratare (DRM). In fata dezbaterilor publice, Apple a facut cativa pasi inapoi, dar iPod-urile raman dependente de iTunes.
Intre timp, iTunes a devenit prima platforma mondiala pentru descarcarea de muzica. Acelasi fenomen il intalnim la iPhone si la aplicatiile sale aditionale.
8. Lumea lucreaza pentru ei
Zeci de mii de muncitori benevoli: iata inca una dintre ideile indraznete ale firmei conduse de Jobs. La lansarea iPhone, in 2007, Steve Jobs refuza dezvoltatorilor externi sa propuna aplicatii aditionale. Un an mai tarziu, o schimbare la 180 de grade: bazandu-se pe experientele internet 2.0 (precum site-urile cu continut video, alimentate exclusiv de utilizatori), deschide AppStore, un magazin online unde oricine isi poate plasa spre vanzare rodul muncii pentru iPhone. In 18 luni, au fost create peste 400.000 de aplicatii, de la jocuri, meteo, bucatarie si pana la dictionare.
Apple taxeaza cu 30% tranzactiile efectuate pe App Store, controland de o maniera foarte stricta. Numeroase softuri au fost refuzate de o maniera arbitrara, cum este cazul Google sau al Adobe.
9. Invatarea din greseli
Daca Apple este astazi un model de societate vizionare, trebuie stiut ca marile sale inovatii au fost construite pe baza unor esecuri usturatoare.
In 1993, Apple propune Macintosh TV: un computer care putea fi folosit si ca televizor, dar nu in acelasi timp. S-au vandut doar 10.000 de exemplare. In 1994, apare unul dintre primele aparate foto digitale - Quick Take. Cu o rezolutie de 0,3 megapixeli si cu o memorie integrata de 1Mb, care permitea stocarea a opt fotografii, nu era compatibil decat cu computerele Apple.
O eroare pe care Apple nu o va mai repeta la lansarea iPod.
10. Crearea evenimentului
In 9 ianuarie 2007, Steve Jobs a prezentat primul iPhone. Acest anunt a umbrit total noutatile prezentate la CES, in Las Vegas (unul dintre cele mai mari saloane internationale dedicate tehnologiei), care s-a deschis cateva zile mai tarziu. Toata lumea nu vorbea decat de Apple.
In 2010, aceeasi procedura a fost folosita pentru iPad. De foarte multi ani, Apple controleaza cu o mana de fier comuncare. Nimic nu scapa fara aprobarea sefului. Rarii ziaristi care au primit un iPad inainte de lansare s-au angajat sa pastreze secretul de o maniera draconica.
Fara a face prea mult apel la publicitate, compania isi ofera informatiile precum niste comori rare, aici unui ziarist de la New York Times, acolo plasand un anunt scurt pe site, pe care se chinuie sa-l decripteze ulterior specialisti din intreaga lume.
Varful a fost atins in aprilie 2010, cand un iPhone de a patra generatie a fost gasit intr-un bar din San Jose, in apropierea birourilor Apple. Uitat acolo de un inginer aiurit, a ajuns rapid pe site-ul specializat Gizmodo.com, pentru o inspectie minutioasa. In cateva minute, informatia, insotita de video, a facut inconjurul lumii. Si nu a costat nimic. Aceasta capacitatea de a crea dorinta, de a te juca cu curiozitatea consumatorilor si de a alimenta fara incetare zvonurile in jurul sau este o arta care nu este stapanita decat de o singura companie in intreaga lume Apple. Chiar si existenta acestui articol este o dovada, noteaza, cu umor, ziaristii de la Le Figaro.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
- apple nu va fi folosit niciodata de gameri
- apple nu va fi folosit niciodata de cei care vor sa controleze fiecare fiecare fisier
- apple nu va fi folosit niciodata de cei care vor sa modifice sau sa creeze softuri, solutii de a "hacui" un simplu gps pna ca sa mearga cu orice harti.
apple va fi folosit numai de cei care vor sa fie la moda, care nu vor sa butoneze prea mult, cei pentru care IT-ul este un mister invaluit in ceata.
nu critic ce face steve jobs, este un om remarcabil, dar apple de fapt inseamna 60% marketing si 40% adevar.
toti lauda faptul ca un iphone, ipod merge fara sa se blocheze... cred si eu, avand in vedere ca e single-tasking.
e la mintea cocosului.. de ce sa faci un device multi-tasking care se va bloca si iti va complica viata, il facem single-tasking si evident ca va rula numai acea aplicatie 100% eficient.
e foarte bine, dar pacat ca suntem in era in care lucrezi si faci 10 lucruri deodata.
si multe multe lucruri marunte care alcatuiesc acest balon numit apple... daca steve jobs moare, eu cred ca vor scadea actiunile la bursa cu 50%
Mai au mult si bine pana ajung cat Microsoft si o eternitate pana ajung la fel de utilizati ca si produsele Microsoft.
care fisier nu pot controla in mac os x?
nu poti "creea softuri" cu un mac? wow!
bine ca pt tine "IT-ul nu este un mister invaluit in ceata"
"suntem in era in care lucrezi si faci 10 lucruri deodata." cu un smartphone? haha
ok, acu intre noi fie vorba, singurele mere pe care le cunosti sunt cele pe care le aranjezi zilnic in rafturile aprozarului ;)
Si pot sa-ti spun ca si in opinia mea Apple traieste de pe spatele fitosilor si as indrazni sa afirm ca se descurca foarte bine!
In cateva cuvine, Apple a profitat si a stiut cum sa exploateze acest segment de piata al fitosilor. A trebuit doar o scanteie si bulgarele s-a rostogolit.
Alternative au existat mereu la jumatate de pret in lumea "PC-urilor" de la producatori precum Sony, Dell, Toshiba, Fujitsu, HP, etc.
pacat, eram curios sa aflu ce fisier nu pot controla.
"Alternative au existat mereu la jumatate de pret in lumea "PC-urilor"
Sigur, dar nu la aceeasi calitate, dotare, prelucrare, performanta, design. Ca sa nu vorbim de OS ;)
gresesti ;)
un imac, de exemplu, e cel mult 1/4 mai scump decat un "PC" cu aceleasi date technice
Pt mine, diferenta de pret justificabila prin calitate, OS si alte detalii ;)
de ex. magic mouse, iLife, FW 800.
one more thing ;)
cu cat vinzi un "pc" vechi de 4 ani, de ex. si cu cat un imac de 4 ani?
te-ai prins? ;)
Pe piata desktop/laptop nu reusesc sa treca de 8-9% din piata. Cu iPhone se cam termina avand in vedere ca telefoanele cu Android au depasit iPhone la vanzari. Sunt pe la 20% la smartphone dar au inceput sa scada mai ales din cauza retelei AT&T
De ficare data cand Apple si Jobs fac un produs bun imediat devin lacomi si vor sa controleze tot ce tine de produsul ala. La oricare producator de soft pt platforme apple ii se poate revoca produsul ori cand vea Apple si fiecare plateste impozit la Apple de 30% din valoarea produsului
Apple are o platforma de publicitate iAd prin care producatori de soft pot baga reclama in programele care le fac si din reclama vanduta, Apple ia 40%.
Sunt buni insa la campanii media si hype. Dupa cum se vede si din articolul asta
"Pe piata...din piata" ... nu te zgarie asa putin la urechi?
Apple e prezenta, de exemplu, pe piata laptop in segmentul >1000$. Acolo au un market share de 90%.
Dacia a vandut in Germania mai multe masini decat Porsche si Jaguar. Cu tot respectul pt performanta celor din Pitesti, pt Porsche o statistica irelevanta ;)
"La oricare producator de soft pt platforme apple ii se poate revoca produsul ori cand vea Apple"
Dar e frumos sa minti in halul asta? ;)
("oricand", geniu carpatin)
macurile cu mac os x nu sunt "platforma apple"? ;)
Pentru Porsche nu ai alternative la jumatate de pret la acelasi nivel de performanta/calitate, in schimb pentru Apple ai alternative la jumatate de pret la acelasi nivel de calitate de perfomanta/calitate. That's the point!
Paralela Apple/Porsche am facut-o pt a dovedi irelevanta afirmatiei:
"Pe piata desktop/laptop nu reusesc sa treca de 8-9% din piata"
Amandoua, Apple si Porsche sunt active numai in segmentul de piata cu pret inalt.
Deci, comparatii/statistici cu vanzatori de laptopuri de 600€, respectiv masini de 6000€ sunt deplasate ;)
Ca exista sau nu alternative mai ieftine la aceeasi calitate e lipsit de importanta.
Apropo, socheaza-ma si gaseste-mi o "alternative la jumatate de pret la acelasi nivel de calitate de perfomanta/calitate." la un iMac 27", 2,66 GHz Intel Quad-Core, 4 GB RAM, 1 TB HD (cu i5 la 1670€, i7 2,8GHz la 1825€)
http://www.unimall.de/product_info.php?info=p23801_iMac-27--2-66-GHz-Intel-Quad-Core--4-GB-RAM--1-TB-HD.html¤tCatID=15
2. Kit Corsair 4GB (2 x 2GB), DDR3, 1333MHz : 449 ron
3. HDD Samsung Spinpoint F3 1TB, 7200 rpm, 32MB, SATA 2 : 329 ron
4. Monitor / TV LCD Samsung P2770HD, TV TUNER, FULL HD, 27'' : 1259 ron
La astea mai adauga o placa de baza pret intre 200 - 400 ron si o placa video de ex un 9800 GT inca 350 ron. Si uite ca a iesit "marul" la aproape jumate de pret.
Idea era alta , mac-ul a fost conceput pentru simplitate ( de ce sa mai stea americanul sa invete sa lucreze cu un PC cand poate sa dea 2 click-uri si gata ? ) apoi transformat in platforma pentru grafica ( tocmai datorita single - task). Nu ai cum sa compari un "Microsoft" PC cu un Mac. Decat poate la pret, dar la performante , din pacate Mac < orice alt PC vreti voi.
Dar intradevar Mac ca si design arata cel mai bine.
dar astea sunt "maruntisuri"
Faux pas- ul est altul"
P2770HD:
Rezolutie: 1920x1080
Panel Type: TN
Ieftinitura de TN cu o rezolutie de display tipica pt un display de 21"
Dar ce conteaza? e "FULL HD" si e maaaare ;) Pt Solitaire ajunge ;)
iMac
Rezolutie: 2560x1440
Panel Type: IPS !!!
Daca nu cunosti diferenta intre IPS si TN: http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php
Si in lumea "PC" costa asa un monitor cam la 900€ (dell U2711). Dar poate gasesti tu ceva mai ieftin.
http://www.pchardwarehelp.com/guides/s-ips-lcd-list.php
Calitatea costa! ca e un pc sau ca e un mac
Si restul, "mac-ul a fost conceput pentru simplitate, ...", etc.: filozofie de 2 bani ;)
Daca iphone costa dublu decat un HTC, de exemplu, este pentru ca iti ofera, per total, daca nu de 2 ori mai mult, dar cel putin 50% mai mult.
Nu mai comparati Porsche cu Logan si nici Iphone cu HTC, sau altceva.
Dar strugurii sunt acri si ne place sa criticam.
In rest viata merge inainte si voi bucurati-va de gadget-ul asta pe care noi restul il vedem doar in poze.
Se pare ca unii dintre voi si-au atins telul in viata prin achizitia unui Iphone. Tu daca ai deja unul, care este urmatorul tel in viata ta? Stiu, iPad!!
Ti-ai aprins paie in cap cu publicarea acestei afirmatii. Apple freaks vor protesta vehement, ai grija pe strada. E ca si cand ai spune bigotilor ca Dumnezeu nu exista
Nici un produs Apple nu se compara ca si calitate si versatilitate cu produsele celor mai buni in domeniu.
maxim cea ce ofera telefonu. Si daca tot va plangeti de preturi, nu ii vina companiei Apple ca in SUA se vinde un produs cu 400 dolari si la noi ajunge 500 euro.
Sunt in IT business, de ani multi, ca sa nu sariti ca arsi ca habar n-am. Am folosit de toate.
1)Hardware excelent, cam ultimele noutati. Desigur, unii berbeci se uita doar la procesor, dar performanta vine de fapt dintr-o combinatie reusita a componentelor. Iar la display, nu prea mai gasesti chestii similare. Astept comparatii, dar nu sariti cu dell si hp ca va faceti de rusine, alea sunt odioase!
2) Software foarte bun. E un unix cu o interfata grafica bine gandita. Pentru baietii din IT, e perfect, mai ales daca esti pe directia unix / linux. Daca nu, atunci nu mai citi, mergi inapoi la explorer.exe. Pentru cei care nu sunt nerzi, e in sfarsit o interfata intuitiva, asta comparativ cu altele, windows si similare. Faptul ca esti obijnuit cu interfata windows si stii unde sa gasesti tot felul de chestii nu e echivalnt cu faptul ca e intuitiva.
3) Performante soft / hard foarte bune.
4) Software din belsug. Am auzit de la unii cum ca n-ar exista software. Exista, absolut orice. Ba as spune chiar mai mult. La editare video / audio e incomparabil iar restul, chair nu duc lipsa de nimic!
5) E de-a dreptul frumos, nu ti-e rusine cu el cand il scoati in lume! HP, Dell, nici cea mai mica amenintare.
E drept ca e scump, dar nu poti sta gratis in randul din fata!
Oricum, Apple nu e pentru romania, suntem prea saraci pentru asta. Noi suntem asa, de-un Windows 7 piratat! Inca umblam cu dvd-uri-ile dupa noi! Va tot intrebati de ce iPad-ul n-are USB! Pai n-are ca nu-i trebe, restul lumii e wireless cap coada!
Hai, nu urlati de Apple ca n-ar fi bun, ca ar fi urat, c-am fi spalati pe creieri si alte treburi. Cand tii un iPad in mana, util sau nu, scump sau nu, te simti picat din Minority Report!
LOL
Ma faci de rusine!!!!
Daca desfaci un iMac ai sa vezi ca au monitoare Philips LCD si sa nu mi spui ca tu acasa ti ai cumparat LCD Philips.
M-am uitat la HP ul meu si am gasit LG la dipsplay. Unde este diferenta de calitate?
Eu nu desfac calculatoare, nu ma intereseaza ce are inauntru, ce branduri si alte alea. Eu il incerc, imi place, arata bine, zboara, il cumpar! Se poticneste, nu-l cumpar. Comprendre? Am trecut de varsta in care ma intereseaza cum trebe setati jumper-ii la HD, sunt oameni pentru asta!
Incearca sa tintesti mai sus in viata, altfel ramai sa aspiri carcase de calculatoare.
caracteristica tipica IPS (la fel PVA / S-PVA) este "viewing angle: 178° horizontal; 178° vertical". Ce e sub 178° e display ieftin TN
LOL
Vrei ceva echivalent cu ce este in iMac? atunci cauta:
27-inch (viewable) LED-backlit (glossy) widescreen TFT active-matrix liquid crystal display with IPS technology.
Resolution
2560 by 1440 pixels
Hai sa te ajut: Dell U2711
lol, nu-i asa?
Cati ani ai, 23? Dupa ce mai cresti o sa vezi lucrurile altfel (sper), nu mai mergi la servici sa iti schimbi hard-diskul, ai om care schimba hard-disk-uri iar tu te ocupi de lucruri mai importante!
Mai mai, nu aveti ambitii mai mult decat asamblat de calculatoare! Romanica, tot acolo, tot asa, mica... Valea lui Silicon! Saracia, mai incercati sa inovati ceva in loc sa fiti mexicanii Europei!
Ce n-ai inteles tu, este ca razbioul MAC / PC a existat din totdeauna si multi isi vor mai raci gura pe marginea subiectului. N-are rost sa mai arunc si eu inca un batalion in lupta.
La nivel de eficienta a interfetei, interoperabilitate, performanta (and all other things you want here) exista alternative, numai ca ar cam fi cu vreo 30% mai ieftine si sunt imbracate in alb.
What else? Precum am mai spus, Steve Jobs intai a gasit piata si apoi a creat produsul, that's all!
Eu as spune sa nu-ti faci tu probleme de constiinta pentru windowsul 7 cel piratat pe care unii poate l-au lasat pentru un linux bun.
In alta ordin de idei: cum poti sa ceri $2200 pe un laptop cu hdd 5400rpm? Cam cine ar putea sa cumpere asa ceva? Simplu, cineva care habar nu are ce ar putea sa insemne asa ceva!
cei ce nu stiu sunt mai multi decat cei care stiu. Si asa va fi intotdeauna.
Culegem capsuni in Spania si maturam Italia. Orice munca e respectabila, dar ca natiune am putea tinti mai sus.
Iritarea asta a voastra fata de unii care dau bani inexplicabili de multi pe Apple-urile astea e greu de inteles. Ce e asa greu de priceput ca suntem saraci ca natiune, de-aia e scump?
Ca sa vezi dom'le! Sefii din companiile astea sunt atat de prosti incat nu au putut sa vada cat de eficient si de meserias este un Apple si cu cat ar putea o scula d'asta sa mareasca performantele angajatilor!
Si parca n-as crede ca baietii astia stau prost cu banii, argument pe care il indrugi tu cu mare zel.
Intr-un final s-a dovedit ca nu sunt prosti, ci sunt chiar destepti! :))
google? vezi stirea de ultima ora ;)
In bancile mari, ce am vazut pana acum, "cei de sus" folosesc linux sau mai au si cate un mar, asa, sa faca impresie. La birouri, pt office ajung si pc-uri ieftine ;)
nu e firma in domeniul advertising, print-media sa nu folosesca mac
BP? Shell? doamne fereste ;)
"Those who surf the Web using a Mac tend to be better educated and make more money than their PC-using counterparts, according to a report from Nielsen/NetRatings."
si fiindca vorbesti despre "a persevera in prostie":
mac-uri au o raspandire de numai 10% in general, in domeniul universitar/educatie insa, de peste 40%.
ho... stai la un loc, nu inseamna ca da-ti cumperi acu un mac esti peste noapte inteligent ;)
Celor care se "dau cu parerea" le spun sa cumpere un laptop Dell sau Sony si sa beneficieze de calitate la un pret mai mare decat un machintosh! A da calitate a la "Bill Gates" .... .
Iar eu fraieru' si snobu' , tzaranu parvenit care fac km pe zi cu mouse', unde szboara fotoshopu' si indesignu' care tricotez cu ilustratoru' si cu multe alte programe nu am decat sa ma bucur de "cutia mea cu design frumos" si scumpa!
Dar eu lucrez cu aceste calculatoare si ele (prin stabilitate si simplitate) aduc bani!
In schimb "taietorii de frunze la caini" care "se dau cu parerea" sigur ca lucreaza si ei dar probabil ca sunt "bugetari" si ei au alte "criterii de performanta"!
Le doresc sa ajunga si ei sa lucreze pe un mac!
Macar cateva saptamani! Si apoi sa vorbeasca!
M-am saturat de romanii care sunt experti in lucruri pe care NU AU PUS MANA!
Multumim anticipat pentru sfaturi si pareri. Pari sa ai o vasta experienta cu Macul tau.
"- apple nu va fi folosit niciodata de gameri
- apple nu va fi folosit niciodata de cei care vor sa controleze fiecare fiecare fisier
- apple nu va fi folosit niciodata de cei care vor sa modifice sau sa creeze softuri, solutii de a "hacui" un simplu gps pna ca sa mearga cu orice harti."
Daca ati fi urmarit cu atentie ce fac cei de la Apple ati fi aflat probabil ca:
- jocurile sunt urmatorul cap de pod care va fi atacat de Apple (vezi functiile de leaderboards din OS4.0). Aparitia Steam de Mac e alt semn ca Apple devine o platforma de jocuri in curand.
- OS X este UNIX la baza. Oricine poate deschide un Terminal in OS X si se afla instant in lumea "controlarii fiecarui fisier" ba chiar mai mult decat atat.
- Si pe osx exista softuri hack-uite la greu. Numai ca nu mai suntem in anii 80 daca nu v-ati prins. Suntem in anii in care Internetul este la putere adica suport/servicii. Ceea ce platesti este suportul /update-ul/dezvoltarea. Hackuieste asta daca poti. Prefer sa dau 2-3E pe un soft si sa nu-mi bat capul cu update-urile pe Iphone de exemplu. Pana si Windows-ul a trecut pe reteta asta.
"apple va fi folosit numai de cei care vor sa fie la moda, care nu vor sa butoneze prea mult, cei pentru care IT-ul este un mister invaluit in ceata."
Adica de 90% din populatie. Newsflash: pentru 90% din populatie IT-ul nu e un scop in sine ci o unealta. Cine scoate unelte usor de folosit si care fac treaba rapid si bine va avea de castigat. Daca sesizai acest simplu fapt, acum cativa ani cand a aparut primul Iphone cumparai actiuni APPL iar astazi stateai sa numeri bani. Ai putea sa cumperi si-acum daca ai reusii sa judeci obiectiv. Si zici ca gaming-ul n-are treaba cu Apple? Mai asteapta nitel si mai vorbim, semnele sunt clara ca lumina zilei.
Recunosc primul iphone il consideram gadget de fite in primele luni pana am avut posibilitatea sa cumpar unul si situatia sa schimbat dupa lansarea appstore.... si asta se intampla dupa utiluzarea catorva device-uri WM.
Recomandarea mea este ... testati cu mana voastra inainte sa comentati... greu a fost dar incep sa fie accesibile si in Romania chiar daca sunt tinute la niste preturi fara scrupule de niste reseleri disperati dupa profit rapid din tara noastra:)
O zi buna
Sper sa nu devina Mexicul Europei, ar fi trist. Deocamdata asta este. Chiar si dpdv al firmelor IT, e Mexicul Europei. Outsourcing-ul e in Romania. Inovatie 0. Cam faci ce ti se spune si cum si te spune. Pe forumuri insa suntem cei mai tari si cei ma impertinenti.
Sper sa nu devina Mexicul Europei, ar fi trist. Deocamdata asta este. Chiar si dpdv al firmelor IT, e Mexicul Europei. Outsourcing-ul e in Romania. Inovatie 0. Cam faci ce ti se spune si cum si te spune. Pe forumuri insa suntem cei mai tari si cei ma impertinenti.
pentru cine nu stie Foxconn fabrica telefoanele iPhone...
france telecom, in interval de 19 luni (2008-09), 24 sinucideri. o serie de sinucideri si la renault si peugeot
Hai, la mai mare!
Incercati produse de la cat mai multe firme cand aveti ocazia pentru a vedea care dintre ele este cel mai potrivit pentru voi si alegeti in consecinta. Acesta este singurul top care conteaza, cel personal!
si cand a cumparat apple firmele: Intrinsity si P.A. Semi?