Eu zic ca da ! :) Si vreau sa va conving nu cu spada, ci cu argumente, asa ca va invit la o dezbatere In Real Life, organizata de Asociatia Romana de Dezbatere, Oratorie si Retorica:

"Dau noile media mai multa putere cetatenilor intr-o democratie?" e prima motiune, asupra careia se vor pronunta Bogdan Manolea, Varujan Pambuccian si Ovidiu Nahoi (moderator). Se intampla marti 1 iunie la SNSPA, str Povernei nr 9, sala 111, de la ora 18.00.

Asupra subiectului se emit ipoteze peste tot in lume. Este tratat si in prima serie de debate online din Academia de Dezbateri, dar si in editia din aceasta luna a revistei Foreign Policy Romania, in care sunt puse sub lupa fiecare din miturile: “twitter va submina dictatorii, internetul responsabilizeaza guvernele/mareste participarea politica/ne apropie mai mult".

Formatul pe care il propunem este unul consacrat in alte spatii culturale din lume: alaturi de un debate care deschide intalnirea si care provoaca participantii la dezbatere, vom utiliza un sistem de aparate individuale de vot electronic prin care audienta poate sa isi exprime optiunile pentru ideile vehiculate.

Pentru cei care sunt interesati de cam care sunt punctele de sustinere, pot citi unele din interesantele argumente deja expuse in cadrul Academiei de Dezbateri.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Bogdan Manolea.